Linkeroever

U12 blijft winnen!

Verslag door Luc Van Bogaert

Voor de 3e verplaatsing van het seizoen trokken we naar Hove. Een reportage van Hove de dag ervoor op ATV voorspelde niet veel goeds over de accommodatie en de toestand van de terreinen. Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind zodat we toch op een veld konden spelen dat er veel beter bij lag dan de week voordien dat van Bosnië waar onze Rode Duivels moesten op spelen. Na een korte studieronde namen onze Piraten het heft in handen en via Ilias scoorden zij op 6e min de 0-1.  Nog geen minuut later volgde er een rare beslissing van de scheidsrechter, die bij een fout op een speler van Hove de voordeelregel toepaste,  waarna een andere speler van Hove , uit een doelrijpe kans, de bal rakelings naast het doel schoot.  Een speler van Hove lag nog op de grond en had even verzorging nodig.  Bij de spelherneming nam de scheidsrechter de bal en gaf Hove alsnog op enkele meters voor ons doel een onrechtstreekse vrijschop.  Het gevolg was dat er 1-1 op het scorebord stond.  Onze Piraten zetten meteen orde op zaken en via Giorgy scoorden we onmiddellijk de 1-2.  Kort daarna was Khamzat op een schot verslagen maar Niran stond op de goede plaats om de bal nog voor de lijn weg te stampen. Khamzat onderschepte deze bal en tot onze verbazing beoordeelde de scheidsrechter het als een bewuste terugspeelbal en kende terug een vrijschop toe aan Hove.  Dit keer bleef dit echter zonder gevolg. Met een 1-2 voorsprong werd het eerste kwartier afgesloten.  In het 2de kwartier liepen onze Piraten verder uit tot 1-5 via doelpunten van Ilias, Giorgy en Mohmad.  In het 3de kwartier kwam Hove echter goed opzetten maar de counters van onze ploeg waren voor hen dodelijk en Ilias scoorde hier een hattrick.  Een spijtig verbaal incidentje tussen Ilias en een speler van Hove verhitte even de gemoederen.  Trainer Placide nam toen de juiste beslissing om Ilias te vervangen.  Dit werd wel geapprecieerd door de trainer van Hove,  die had duidelijk niet verwacht dat we onze topschutter zouden vervangen.  Fair-play is een prioriteit in onze Piratenclub!   In het laatste kwartier scoorden zowel Tyrese en Giorgy de 1-10 op het bord. In de voorlaatste minuut scoorde Hove dan toch nog een 2de doelpunt.  Giorgy wou absoluut het laatste woord en plaatste de 2-11 eindscore op het bord. Onze Piraten bewijzen nu wel week na week dat zij klaar zijn voor een niveau hoger.

Deze spelers namen deel aan de wedstrijd : Khamzat-Niran-Jeffrey-Dante-Isaac-Tyrese-Ilias-Giorgy Mohmad-Matteo-Nasir-Oscar

Doelpuntenmakers : Ilias 5 / Giorgy 4 / Thyrese 1 / Mohmad  1

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*