Sociaal

Digitale Helden: Wie? Wat? Hoe?

City Pirates heeft zijn schouders onder het digitale helden project gezet.

Met de hulp van vrijwilligers leren we kinderen en jongeren digitale competenties aan.

Het project Digitale helden bestaat uit vier onderdelen: CoderDojo, Digitale Wolven, DigiSnacks en Mijn Bibliotheek.

CoderDojo is de club waar de digitale helden zelf robots, animatiefilmpjes, videospelletjes of websites leren maken. Meisjes en Jongens vanaf 7 jaar zijn welkom. 1 keer per maand komen de digitale helden samen in hun buurt: ze kunnen kiezen tussen Permeke, Linkeroever, Merksem of Luchtbal. Daarnaast is er het FabLab+ waar de digitale helden maandelijks kunnen lasercutten, 3D printen en stickers maken

Digitale Wolven is het onderdeel dat plaats vindt op de locaties van City Pirates. Kinderen leren hoe ze er moeten programmeren. Voor de jonge piraten starten we met Scratch. Daaruit vertrekkend worden de competenties versterkt via andere workshops.

DigiSnacks @AP Hogeschool. Ook hier staat progammeren en coderen centraal. De Snacks bestaan uit Scratch, Lego WeDo en Lego Mindstorms.

Mijn Bibliotheek: de bibliotheken dragen ook hun steentje bij! Er is onder meer de Minecraft build battle, er is de jeugdboekenmaand rond wetenschap en techniek, het Europarkatelier en europarkmagazine.

Je leest er meer over op https://www.facebook.com/digitaleheld/

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*