Merksem

U19 IP geeft tegen Turnhout zege uit handen

Piraten geven zege uit handen in 94ste minuut

Na de 6 op 6 die we de laatste 2 weken behaalden, konden onze U19IP hun thuiswedstrijd tegen Turnhout vol vertrouwen aanvatten. Om diverse redenen waren er heel wat afwezigen en deden we beroep op 2 jongens van U17, Yerai en Thomas Senior, die ook onmiddellijk in de basis mochten starten. De hele wedstrijd werd in de regen afgewerkt en het zou het spelniveau niet bevorderen. De eerste helft werd duidelijk door onze Piraten gedomineerd maar veel doelkansen konden we niet noteren. In minuut 4 werd een schot van Thomas Senior op de lijn weggewerkt door een speler van Turnhout, in minuut 7 kon Boro net niet voldoende afwerken en in minuut 25 werd een schot met de punt van de schoen van Zakaria door de bezoekende doelman in hoekschop gewerkt. Verder konden we wel dreigen maar was de aanvoer net te slordig om écht voor gevaar te zorgen. Na een kleine 20 minuten spelen moest trainer Yannick ook aan zijn verdediging sleutelen toen Ward na een harde trap net  boven zijn voet, de strijd al vroeg moest staken.

Achteraan gaven we niets weg en dus gingen we rusten met een brilscore.

Na de koffie ging het spelniveau naar beneden en was Turnhout enkele keren gevaarlijk, maar of doelman Jens of de paal hielden de bezoekers van een doelpunt. In de 67ste minuut knutselden we dan toch een mooie aanval in elkaar en wees de scheidsrechter naar de penaltystip na een overduidelijke fout op Boro. Die mocht de penalty zelf omzetten en zo kwamen we dan toch op voorsprong.

Turnhout gaf niet op en probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar ook hun spel was niet zuiver genoeg om voor veel gevaar te zorgen. Enkel in de 81ste minuut moest Jens een goede redding uit zijn hoed toveren om een doelpunt te voorkomen en zo stond het na 90 minuten nog steeds 1-0.

Een wedstrijd is echter pas afgelopen wanneer de scheidsrechter dat beslist…In minuut 94 kwam Jens iets te snel uit zijn doel  en de bezoekende spits kon de bal over onze doelman in doel werken. Zo werd de overwinning in extremis nog uit handen gegeven.

Volgende week gaan we naar Rupel Boom en zullen we opnieuw strijden voor de 3 punten!

Frank, teamafgevaardigde.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*