Merksem

U19 IP wint met 0-4 op het veld van Cappellen

Cappellen is de enige ploeg in de reeks die hun thuiswedstrijden op zaterdagvoormiddag afwerkt. We zagen om 8.15u dan ook nog enkele halfslapende- en geeuwende Piraten toekomen. Gelukkig stonden ze om 9.30u allemaal op scherp toen de wedstrijd begon. Deze derby is toch bijzonder aangezien er een aantal bekende gezichten bij de tegenstander meespelen en onze trainer vorig jaar nog actief was bij Cappellen.

De Piraten namen de wedstrijd onmiddellijk in handen en in minuut 8 besloot Boro, na een actie van Kone op de doelman. De thuisploeg werd zwaar onder druk gezet maar ondanks een handsbal in het strafschopgebied die door de scheidsrechter niet gezien werd, een schot van Boro net naast doel en een open doelkans voor Nasr, vielen er de eerste 20 minuten geen doelpunten. In minuut 23 kwam Cappellen een eerste keer dreigen maar Jordan kon het gevaar neutraliseren. Cappellen kreeg net iets meer vat op de wedstrijd toen Marouane een mooie diepe bal verstuurde naar Nasr, die kreeg de bal over de doelman maar het was uiteindelijk Boro die al duikend het leer in doel tikte. 0-1 dus en de Piraten kregen vleugels. Marko kopte eerst nog net naast, maar net voor rust lanceerde Viktor Nasr die beheerst afwerkte. We konden dus gaan rusten met een geruststellende 0-2.

De tweede helft ging op en af toch zorgde Cappellen twee keer voor gevaar. De eerste keer ging een kopbal naast en een tweede keer kon Jordan de bal in hoekschop werken. In de 63ste minuut was er echter een scherpe counter van onze geel-blauwen en Steve zette de bal mooi voor doel waar Brent goed gevolgd was en met links de 0-3 binnenduwde .

De Piraten controleerden de wedstrijd nu maar toch was er nog een heerlijke redding van Jordan nodig om de nul op het bord te houden. In minuut 78 kregen we nog een penalty die door de jarige Viktor succesvol werd omgezet. Kone was nog dicht bij de 0-5 en aan de andere kant stuitte Cappellen opnieuw op een sterke Jordan.

Na 2 nederlagen, een verdienstelijk gelijkspel en nu  twee overwinningen, zitten onze U19 duidelijk in een positieve flow! Proficiat, mannen!

Frank

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*