Linkeroever

U12 begint met vijf overwinningen op rij!

CPLO – Brothers Utd: 11-5 (02/09)

Voor de 1e wedstrijd van het nieuw seizoen waren we benieuwd hoe onze U11 van vorig seizoen zich zou aanbieden in de U12.  Onze tegenstrever Brothers Utd informeerde ons dat zij nog niet voltallig waren en dus min of meer met een experimenterend 8-tal dienden te spelen. Van onze kant misten wij onze vaste doelman Khamzat en vermits wij ook geen echte reservedoelman hebben, moesten wij vrijwilligers zoeken om die taak op zich te nemen.  Onze spelers namen een ongelooflijke blitzstart  met 3 doelpunten in een tijdspanne van 2 minuten. Dat moet een record zijn. Daarna namen onze jongens wat gas terug en nog voor het kwartier was verstreken, stond er een 4-0 score op het bord.  Brothers Utd gaf zich echter zomaar niet gewonnen en herstelden min of meer het evenwicht, zij slaagden er toch enkele keren in om tegen te scoren.  In het 2de kwartier was het 2-1, in het 3de kwartier 3-2 en in het 4de kwartier zelfs 2-2.  Met de einduitslag 11-5 kon iedereen zich verzoenen.  Een zeer sportieve leuke wedstrijd.

VC Mortsel OG – CPLO: 0-2  (09/09)          

Voor de 2de wedstrijd van het seizoen moesten we op verplaatsing naar VC Mortsel OG.  Deze wedstrijd werd gespeeld op kunstgras van zeer goede kwaliteit.  In deze wedstrijd konden we terug beroep doen op onze vaste doelman Khamzat en het was onmiddellijk duidelijk dat dit geen overbodige luxe zou worden. Na een gelijkopgaand 1e kwartier waar er kansen waren langs beide kanten konden onze jongens op de 12e minuut de score openen via Giorgy. Ook in het 2de kwartier bleef de wedstrijd gelijkopgaand en Mortsel verzuimde de kansen af te werken, dat deden onze jongens wel en op de 22e minuut scoorde Ilias de 0-2.  In het 3de en 4de kwartier bleef het een evenwichtige partij met soms (te) harde contacten.  De sfeer werd wat bitsiger en het was alle hens aan dek om de gemoederen te sussen.  Gelukkig dat de trainer en de afgevaardigde van beide ploegen het hoofd koel hielden en de spelers tot kalmte konden aanmanen zodat de wedstrijd toch een normaal verloop kende.  Er werd niet meer gescoord zodat onze jongens met 0-2 zegevierden.

CPLO – Ternesse: 4-3 (16/09)

In onze 2de thuiswedstrijd van het seizoen ontvingen wij Ternesse.  We weten niet wat de oorzaak was, maar reeds van in het begin hing er een gespannen sfeer. De hoofdrol was hier, toe al duidelijk, weggelegd voor de trainer van Ternesse. Onze jongens waren nog niet goed bij de les en reeds na 52 seconden stond het  0-1 in het voordeel van Ternesse, maar gelukkig konden we in de 6e minuut reeds gelijk maken. De trainer van Ternesse was langs de lijn verbaal zeer aanwezig en dit vooral gericht tegen de scheidsrechter. Ik heb dan even overleg gepleegd met deze trainer en hem er attent op gemaakt dat kritiek niet helpt en dat wij positief moeten helpen sturen. Het ging dan eventjes terug goed maar uiteindelijk kreeg het beestje in de persoon terug de overhand. De wedstrijd verliep overigens vrij gelijk opgaand met toch af en toe een licht overwicht voor Ternesse. Nadat we toch op voorsprong waren gekomen, nam Ternesse duidelijk de overhand en zij scoorden, niet onverdiend, 2 doelpunten zodat we tegen een 2-3 achterstand aankeken.

Ternesse gaf dan op korte tijd 2 doelpunten weg waardoor het van 2-3 naar 4-3 ging en nadat de scheidsrechter een fout van onze speler Jeffrey niet had gefloten, maakte de trainer van Ternesse zich heel boos. Ik heb dan nog naar de scheidsrechter geroepen dat hij fout mocht fluiten…..maar de trainer van Ternesse riep zijn spelers van het terrein en weigerde nog verder te spelen.  Hij beweerde dat onze speler een elleboogstoot had gegeven maar dat was absoluut niet het geval.  Op dat ogenblik waren we in de 3e minuut van de 4e helft aan het spelen (48e minuut). Het is een feit dat de scheidsrechter niet zijn beste dag had, maar ik vond dit in deze omstandigheden toch wel overdreven van de trainer om de handdoek te werpen.  Vooral omdat het helemaal geen brutale wedstrijd was maar veeleer een wedstrijd waar er langs beide kanten wel overtredingen werden gemaakt maar er geen incidenten waren onder de spelers zelf.  Het was vooral de trainer die de hele zaak opblies en de gemoederen ophitste. Bij U12 wordt het allemaal fysiek al ietsje meer en daarom is het geen overbodige luxe om scheidsrechters te hebben die al wat ervaring hebben opgedaan….en vooral gemotiveerd………maar we begrijpen natuurlijk dat dit niet makkelijk is om te voorzien in alle rangen.

 KSK Schoten – CPLO 1-7  (23/09)

Onze Piraten namen vanaf de start de wedstrijd resoluut in handen en dat resulteerde al onmiddellijk in de 2de minuut tot een 0-1 voorsprong via – hoe kan het ook anders – Ilias.  Het tempo lag in deze beginfase duidelijk te hoog voor de moedige Schotenaren en toen Giorgy er in de 6de minuut 0-2 van maakte, dachten we af te stevenen op een monsterscore.  Maar de machine van de Piraten stokte even en Schoten herstelde het evenwicht. Het eerste kwart werd afgesloten met een 0-2 voorsprong.  Ook in het tweede kwart hadden de Piraten terug de overhand maar een resem gemiste kansen zorgde ervoor dat er niet werd gescoord.  In het derde kwartier vonden onze jongens dan terug de weg naar het doel en scoorde Ilias nummer 3 en 4.  Ook nu gingen vele kansen de mist in of moeten we zeggen de paal op!  Enkele spelers bezondigden zich nog teveel aan individuele acties en hadden daardoor geen oog voor een vrijstaande ploegmaat, een duidelijk werkpunt.  Met een 0-4 voorsprong gingen we dan het laatste kwart in. Onze trainer was er blijkbaar toch niet echt gerust in want zijn favoriete ploeg Trabzonspor had gisteren in een thuiswedstrijd nog een 3-0 voorsprong uit handen gegeven en de wedstrijd met 3-4 verloren.  Maar in de 49’ scoorde Giorgy echter de 0-5 en zo was alle twijfel voor onze trainer weg en was het boeken dicht voor Schoten.  De Piraten werden wat overmoedig en trokken met teveel spelers naar voor waardoor we plots met 1 verdediger stonden tegenover 3 Schotenspelers en die profiteerden van de situatie om een eer reddend doelpunt te scoren.  In de laatste 3 minuten scoorden zowel Ilias en Chris nog een keertje waardoor de wedstrijd eindigde op een 1-7 overwinning.  Onze Piraten hebben dus alle 4 hun wedstrijden gewonnen met een alleszeggende totaalscore van 24-9.  Misschien dat een niveauverhoging na nieuwjaar om de hoek lonkt?  Eerst misschien toch nog maar wat bevestigen.

CPLO – Berchem Sport: 7-0

Voor onze 5e wedstrijd ontvingen wij vandaag Berchem Sport.  Groot was onze verbazing dat het team van Berchem sport volledig uit een meisjesteam bestond. Bij een eerste blik zagen we toch enkele reeds flink uit de kluiten gewassen meisjes, waarvan we overtuigd waren dat deze fysiek niet zouden moeten onderdoen voor onze jongens.  Onze spelers speelden vandaag, voor het eerst dit seizoen, onder leiding van coach Placide. Die zorgde al meteen voor een verrassing door onze volledige aanvalslinie (Giorgy, Ilias, Thyrese) en onze vaste rechtsback (Jeffrey) te laten starten als wisselspelers. Ook onze vaste centrale verdediger Dante zat vandaag niet in de selectie, zodat bij de start alleen Niran op zijn vertrouwde plaats linksachter stond.  Onze coach wou dus blijkbaar de staf en spelers van Berchem zand in de ogen strooien. Een psychologische zet.  Het eerste kwartier verliep nog gelijk opgaand met langs beide kanten enkele kansjes evenwel zonder echt doelgevaar. Dat de meisjes van Berchem fysiek wel de evenknie waren was meteen al duidelijk.  Een logische 0-0 stand dus na het eerste kwartier.  Bij ingang van het tweede kwartier bracht de coach onze 4 wisselspelers in.  Onder impuls van deze spelers schakelde het team onmiddellijk een versnelling hoger en in de 18’ scoorde Giorgy via de paal de 1-0 op het bord, maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we toch niet zeker waren dat de bal wel over de doellijn was geweest.  Echter 2’ later scoorde Thyrese de 2-0 en nadat zowel Giorgy als Ilias nog scoorden gingen we de rust in met 4-0.  Onze coach wisselde terug zijn volledige aanvalslinie met als resultaat dat er in het 3de kwartier weer niet werd gescoord alhoewel onze spelers toch wel enkele doelrijpe kansjes misten.  Voor het laatste kwartier speelden we terug met ons vaste aanvalslinie.  Maar ook onze vaste aanvalslinie verkwanselde enkele zeer doelrijpe kansen! Er werd uiteindelijk toch nog 3x gescoord zodat de einduitslag 7-0 werd. De meisjes van Berchem mochten echter toch met opgeheven hoofd het veld verlaten want zij boden toch heel wat weerwerk en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Ook dank aan onze scheidsrechter, die voortreffelijk floot.

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*