Eerste Ploeg

City Pirates wint op het veld van Hades!

Coach Yves Van Heurck moest puzzelen na de verloren thuiswedstrijd tegen Spouwen Mopertingen. Nesen was geschorst en Mo El Jattari (rug), Seiffermann (knie) vervoegden Sababti (gebroken knieschijf) in de ziekenboeg. Positief nieuws was dat Borahsasar terug fit was. City Pirates begon in een onuitgegeven 3-5-2. Waarbij de driemansdefensie bestond uit Verboven, Dreesen en Kwik. De driehoek op het middenveld, Van den Bogerd-Delallieux-Moussaoui, werd geflankeerd door Borges en Felix. Van Zantvoort en Borahsasar vormden het spitsen duo.

Zonder grote kansen te creëren was het vooral Hades die het eerste kwartier bovenlag. Slordigheid en foute keuzes in de zone van de waarheid zorgden ervoor dat het 0-0 bleef. City Pirates kwam beter in de wedstrijd. Het middenveld kwam sterker in de wedstrijd. Wanneer Van Zantvoort rond het halfuur na een actie Borges op rechts bereikt, zet die knap voor: Borahsasar staat moederziel alleen en kopt knap binnen: 0-1! Hades kon de rug niet meer rechten. City Pirates zette een goede organisatie neer en we gingen rusten met 0-1!

Er moest iets veranderen bij Hades dus bracht coach Van Houdt extra aanvallend geweld: Simen De Mulder. Het was diezelfde De Mulder die voor het eerste gevaar van de tweede helft tekende: een afgeweerde hoekschop nam hij in één keer op de slof. Het schot spatte uiteen op de lat. Hades bleef komen, maar stuitte op goed verdedigend werk van de gehele City Pirates ploeg. Het werd een meer fysieke partij en Pirates vergat op sommige momenten te voetballen. Hades liet wel ruimte en daarvan kon Borahsasar bijna profiteren. Delalieux stak diep, Borahsasar trapte naar de korte hoek, maar raakte de paal. De sterkspelende en goed meegelopen Van den Bogerd kon net niet aan de bal, anders had hij makkelijk kunnen scoren in de rebound. Het was meteen één van de laatste acties van Delalieux. Na een fout dicht bij de 16 kreeg hij zijn tweede gele kaart. City Pirates moest de laatste tien minuten dus met tien man verder. De vrije trap die erop volgde, werd door Roef knap gepakt. Acht minuten later was de numerieke meerderheid van Hades al verleden tijd. Sogutcu kreeg voor een fout op Van den Bogerd zijn tweede gele kaart. Verder dan een weggekopte corner kwam Hades niet meer. City Pirates wint zo voor het eerst dit seizoen!!! Bedankt aan de aanwezige supporters. Op de bus terug werd al gevierd!

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*