Eerste Ploeg

City Pirates – Spouwen Mopertingen: 2-4

Na het 3-0 verlies op het veld van Thes begon City Pirates met 2 op 9 thuis tegen Spouwen-Mopertingen.
Nesen en Delalieux kwamen terug uit blessure waardoor Yorgo Van Hove en Thomas Van Tongerloo uit de basiself verdwenen. Nieuwe speler Khalid Moussaoui startte op de bank. Voor de wedstrijd werd Joy Van den Bogerd in de bloemetjes gezet. Hij speelde afgelopen weekend zijn 100ste wedstrijd voor de piraten!

City Pirates startte slap. De duels en de tweede bal werden gewonnen door Spouwen Mopertingen. Op het kwartier stond het al 0-1. Yildiz Ali trapte een voorzet van aan de doellijn hard binnen. City Pirates moest even bekomen, maar kon geen grote kansen bijeen combineren. Op slag van rust werd het zelfs 0-2. Ali trapte van aan het halve maantje knap in de winkelhaak.

Van Heurck greep in en wisselde Borges voor Moussaoui. City Pirates begon met meer grinta te spelen, maar het was Spouwen die snel scoorde. Langs rechts kwam er weer een voorzet van aan de doellijn en Poll Bram maakte er 0-3 van. City Pirates wou zich niet naar de slachtbank laten leiden en begon terug te vechten. Moussaoui was er tweemaal dichtbij, maar het was uiteindelijk Verboven die op voorzet van Moussaoui de 1-3 maakte. Het gaf de manschappen hoop. Hoop die ijdel bleek te zijn wanneer enkele minuten later Ali weinig doortastend verdedigen afstrafte: 1-4. De piraten bleven komen en Kwik scoorde op een voorzet van wederom Moussaoui: 2-4! City Pirates bleef er voor gaan, maar buiten 2 vrije trappen (1 van Seiffermann en 1 van Moussaoui) tegen de lat, kwam het niet verder. Eindstand City Pirates – Spouwen Mopertingen: 2-4!

City Pirates haalt zo 2/12 in zijn eerste wedstrijden in 2de amateurklasse. Niet de verhoopte start, maar als we er allemaal voor blijven gaan en met de juiste mentaliteit de matchen starten, zullen de punten wel komen. Te beginnen volgende week: op het veld van Hades!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*