Merksem

Verslagen U19 IP

02-09-17: U19 Temse-City Pirates  2-1

Piraten 2-1 onderuit in Temse

Onze Piraten gingen gemotiveerd van start lieten de bal goed rondgaan. We speelden een behoorlijke eerste helft waarin we toch licht konden domineren. Beide ploegen kregen een aantal degelijke kansen. Net voor het half uur zetten de Piraten een goede aanval op en kon Mateo een prima voorzet afleveren die door Brent gedevieerd werd en via een been van de tegenstander in doel verdween. Zo gingen we al bij al verdiend op voorsprong de pauze in. De tweede helft was nog maar net begonnen of Temse kreeg een vrijgeleide door het centrum van de verdediging. Zo kwam de tegenstander oog in oog met onze doelman en liet deze kansloos. Het werd een voorbode van een veel mindere tweede helft waarin onze Piraten vergaten te voetballen en te lang met de bal liepen. Toch kregen we nog een aantal degelijke kansen maar het was steeds nét niet. Ook Temse kreeg nog behoorlijk wat kansen maar stuitte meestal op een alerte Jens. In minuut 73 moest onze jonge doelman zich echter opnieuw omdraaien nadat hij weer een speler van Temse alleen voor zich kreeg. Het werd uiteindelijk een nederlaag tegen een ploeg waartegen we punten hadden kunnen pakken.

Kop op voor volgende week, jongens! Dan volgt onze eerste thuiswedstrijd en hopelijk hebben we dan meer geluk.

 

09-09-17: U19 City Pirates -Sint-Niklaas  1-3

Weer gemengde gevoelens bij verlies

Aangezien we al onze oefenwedstrijden in de voorbereiding op verplaatsing speelden, werd dit eindelijk onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Ondanks het feit dat iedereen hier naar uitkeek, moest Jordan zich al na 6 minuten gewonnen geven na een afstandsschot van de bezoekers. Het duurde even voor onze Piraten dit konden verwerken maar beetje bij beetje kregen we meer grip op de wedstrijd. Nasr kreeg twee goede mogelijkheden maar kreeg de bal steeds nét niet voorbij de doelman. Na een mooie aanval werd een voorzet van Cedric door Brent in doel gewerkt maar de scheidsrechter oordeelde dat het buitenspel was. In de 34ste minuut sneden de bezoekers door de as van onze defensie en plots stond het 0-2. Maar we vochten terug. In minuut 37 gaf Nasr een perfecte hoekschop en Marko kopte de bal hard tegen de netten. De aansluitingstreffer was meer dan verdiend.

In het eerste kwartier van de tweede helft noteerden we geen doelkansen van beide partijen. Het was dan ook frustrerend wanneer opnieuw een afstandsschot van Sint-Niklaas in doel verdween. De bezoekers plooiden zich daarna massaal terug maar het spel van onze jongens was te slordig om de scheve situatie nog recht te trekken. De ingevallen Kone was nog het dichtst bij een doelpunt.

Als we het aantal kansen optellen, hadden we zeker een gelijk spel verdiend, maar anderzijds zullen we het spelniveau nog naar boven moeten brengen. Uitdagingen genoeg voor trainer Yannick!

09-09-17: U19 Bornem – City Pirates   2-2

Gelijkspel na een ware triller

Voetbal is emotie wordt er wel eens gezegd…en dat hebben onze U19 op het veld van Bornem mogen ondervinden. Onze Piraten startten zeer gretig en legden onmiddellijk enkele mooie combinaties op de mat. Het eerste kwartier domineerden we de wedstrijd met onder andere een schot in de 9de minuut van Boro dat maar net naast ging. In de 16de minuut volgde echter een koude douche toen een veel te korte terugspeelbal op onze keeper, door de tegenstander werd afgestraft. De Piraten namen echter opnieuw de wedstrijd in handen met mogelijkheden voor Mouneime en Boro. Op het half uur trapte onze doelman Jens de bal in de voeten van de tegenstander en zo stond het plots 2-0. Twee tegendoelpunten met een strikje errond…Onze jongens probeerden ook nu weer volop ten aanval te trekken maar de frustraties werden nog groter toen de scheidsrechter bij een lichte duw- en trekfase de tegenstander met geel bestrafte en Kamal met een rode kaart richting kleedkamer stuurde. Zelfs met een man minder waren onze Piraten de betere ploeg en noteerden we nog een goede kans voor Boro na een voorzet van Marko maar opnieuw ging de bal net naast. Net voor rust zag iedereen, behalve de scheidsrechter, een penaltyfout op Boro en zo gingen we dus met 10 man en een 2-0 achterstand de pauze in.

Trainer Yannick probeerde in de kleedkamers de kopjes opnieuw naar boven te krijgen en met succes. Kone kon tot tweemaal toe een goede kans niet verzilveren, een kopbal van Viktor ging maar net naast en ook Brent en Boro kregen de bal niet in doel. In minuut 67 kregen we dan toch een penalty die feilloos werd omgezet door Boro. En dat deed de spanning opnieuw toenemen en je kon duidelijk merken dat de tegenstander nog meer begon te wankelen. Marko met rechts en Mouneime met links kregen de bal net niet in het doelkader. Jens, die zich prima herstelde van zijn foutje in de eerste helft, kon tot tweemaal toe een derde tegentreffer vermijden. Een vrije trap van Morad ging rakelings over. In minuut 80 konden we met tien tegen tien verder toen een speler van Bornem met een tweede gele kaart mocht gaan douchen. Het werd razend spannend. Uiteindelijk stuurde Marko een diepe bal richting Brent die de keeper voorbij kon dribbelen en de oververdiende 2-2 tegen de netten kon trappen.

Een gelijkspel dat, gezien de omstandigheden, toch wel als een overwinning aanvoelt. Proficiat met jullie inzet en vechtlust, Piraten!

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*