Eerste Ploeg

City Pirates – Cappellen: 2-2

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was meteen een ware derby. R. Cappellen FC kwam op bezoek. Cappellen had in de eerste wedstrijd van het seizoen thuis een punt tegen Turnhout gepakt.

City Pirates begon slap aan de wedstrijd. Het resulteerde al snel in een tegendoelpunt. Roef verkeek zich op een hoekschop en Lenaerts profiteerde: 0-1 voor Cappellen. De Pirates probeerden wel, maar er zat veel slordigheid in het spel. Na weinig doortastend verdedigen van Cappellen kwamen we echter op gelijke hoogte via Borges op assist van Nesen. Erop en erover dacht Van Zantvoort, die een voorzet van Seiffermann in één tijd op de slof nam: 2-1!! Lang konden de Pirates echter niet genieten van de voorsprong. Nog geen 2 minuten later scoorde Mathyssen vanop 30 meter een parel recht in de kruising. Roef was kansloos. We gingen rusten met 2-2.

Nesen was in de kleedkamer gebleven en Borahsasar was zijn vervanger. City Pirates toonde een ander gezicht in de tweede helft. De passing ging goed, duels werden gewonnen en er zat meer fighting spirit in het team. Het overwicht in balbezit werd echter te weinig omgezet in grote doelkansen. Borahsasar was er nog het dichtst bij met een retro. Cappellen was zelf nog één keer gevaarlijk op de counter, maar Roef redde de meubelen. De ruststand was dan ook de eindstand. Gezien de tweede helft kreeg City Pirates niet wat het verdiende, wat een wrang gevoel opleverde bij de spelers.

Volgende week gaan de Pirates op bezoek bij titelkandidaat Thes.

CITY PIRATES: Roef, Verboven, Dreesen (63’ Felix), Kwik, Seiffermann, Nascimento, Sababti, Van den Bogerd, Nesen (46’ Borahsasa), Van Zantvoort, El Jattari.
CAPPELLEN: Vandenbossche, Volant, Geuens, Lenaerts, Deckers, Lemaire (46’ Destoop), Floren, Engelen, Olongo Ekila (70’ Willemsen), Kil, Mathyssen.
Doelpunten: 6’ Lenaerts 0-1, 28’ Nascimento 1-1, 34’ Van Zandvoort 2-1, 36’ Mathyssen 2-2.
Gele kaarten: Nesen, Van den Bogerd, Floren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*