Eerste Ploeg

Interview Yves Van Heurck

Yves, Zaterdagavond beginnen we de competitie op en tegen Tempo Overijse. Wat kunnen we verwachten van deze tegenstrever?

Tempo Overijse werd uitvoerig gescout door mezelf in samenwerking met Jurgen Van De Velde (cineast van dienst) en Micky Wuyts. Tempo Overijse heeft het ook een ronde langer uitgehouden in de Croky Cup wat ons de mogelijkheid gaf hen nog een keer te filmen afgelopen weekend. Het is een zeer duelsterk, kwalitatief sterk elftal met heel veel grinta, duelkracht, en gestalte. Enkele frivole spelers zoals ondermeer 11 Heyvaart, 10 Claes en 14 Weynants zijn spelers die akties hebben en een wedstrijd kunnen beslissen. Bovendien hebben ze met 19 Spreutels diep in de spits een zeer balvaste speler die vrij doelgericht is (jarenlang topscoorder geweest op dit niveau en recent nog bij Duffel). Ze brengen tenslotte ook veel gevaar bij stilstaande fases dankzij een zeer kopbalsterke 5 Taelemans en 3 Vanderelst.

Ongetwijfeld toch wat opluchting in de groep en bij de Technische staf dat het “eindelijk” begint na een lange, slopende voorbereidingk?

We mogen inderdaad spreken van een zeer slopende voorbereiding (veel conditioneel gerichter dan vorig jaar met zeer weinig extra vrije dagen). Inderdaad ook een hele opluchting, zowel bij de spelerskern als bij de technische staf. We hadden ook de indruk dat de wedstrijd op Berchem na “het gevecht” en de verlengingen (120’) op Heist plus de daaropvolgende wedstrijd tegen Sterrebeek (waar we dan ook nog enkele spelers moesten missen) er wat “teveel” aan waren. Vanaf deze week vielen we terug op het gekende stramien van drie keer trainen + één wedstrijd in het weekend. Dat deed ongetwijfeld veel deugd bij de spelers.

Denkt U dat we klaar zijn voor een seizoen in tweede Amateur wat toch een reeks hoger is dan afgelopen seizoen?

We denken zeker dat we er klaar voor zijn, sterker nog, ik denk persoonlijk dat we er beter voorstaan dan vorig seizoen. De meeste spelers hebben zich beter voorbereid in het tussenseizoen en zeer hard gewerkt in de voorbereiding. Dat maakt dat we conditioneel top zijn.
Daar komt dan nog bij dat we ons in het tussenseizoen hard versterkt hebben, zowel kwalitatief als in de breedte met dan nog de bijkomende ervaring van Dreesen en Sababti.
Onze Sportief Manager heeft o.i. uitstekend werk geleverd met als kers op de taart recent nog twee noodzakelijke bijkomende versterkingen met Verboven en Borahsasar
Wat me vooral frapeert is de sterkte die we momenteel hebben “als groep”. Deze groep van vrienden werd vorig seizoen op een gegeven moment kort voor de winterstop gevormd en dat wordt nu doodleuk doorgetrokken. Zelden een groep meegemaakt die zo hard aan elkaar hangt. De nieuwelingen werden ook onmiddellijk opgenomen en zijn ook stuk voor stuk spelers die bij deze aangename club passen.

Onze sterkhouder Stefan Delalieux is spijtig genoeg de laatste wedstrijd nog uitgevallen met een ernstige blessure, hoe staat het verder met de kern wat betreft blessurelast ?

Ik vind dit erg sneu voor “den Dela”. U moet beseffen, zes weken bijna alle dagen van huis weg, werken als een beest op trainingen en wedstrijden en dan uitvallen in de wedstrijd net voordat de festiviteiten beginnen, dat is hard en zelfs een beetje onrechtvaardig. Dela was dan ook nog eens in goeie doen, maar mentaal is Dela erg sterk, dat is deze week nog maar eens gebleken. Alle! dagen bij de kiné gezeten afgelopen week, zeer positieve ingesteldheid, noem maar op … een voorbeeld voor velen. Ik denk dat hij snel gaat terug zijn (eerder drie weken dan in het slechtste geval zes weken, zoals vooropgesteld door de kiné, daar zijn we van overtuigd)
Wat betreft andere blessures hebben we met Nsumbu iemand die nog weinig heeft kunnen laten zien door een vroeg opgelopen blessure (scheurtje harmstrings) na de eerste week waar hij nu nog steeds van revalideert. Ik ben er echter van overtuigd dat hij er sterker gaat uitkomen (zou volgende week stillekes aan mogen aanpikken), gezien hij ook enorm hard werkt bij de kiné
Van Tongerlo is twee weken geleden terug mogen aanpikken. Had een probleem aan de harmstrings waar hij tijdens een training op is hervallen. Dankzij het harde werk bij de kiné’s Ralph en Aiko heeft hij niet al teveel conditionele achterstand en is hij bijna klaar voor het grote werk.
Idem voor Verboven die wat last had van een opspelende lies (hiermee toegekomen eerste week van Augustus) dus wat voorzichtigheid op sommige momenten is noodzakelijk. Verboven was wel al begonnen begin juli met de voorbereiding op KV Mechelen wat met zich mee brengt dat hij conditioneel reeds klaar is en weinig achterstand had opgelopen.
Voor de rest hebben we buiten Deboeure (enkelblessure) nog enkele kleine ongemaksjes gekend maar al bij al valt het allemaal nog wel goed mee.
Wat me vooral enorm charmeert is de manier waarop Van Tongerlo, Verboven en Borahsasar en hopelijk in de toekomst nog anderen met hun conditionele achterstand omgaan. Dankzij mijn T2 Sergio worden er extra trainingen (loopvormen in blokken) aangeboden voor elke! training. De herstellende spelers doen dat uitstekend en hebben hier ook een enorme appreciatie voor, dat we dat vanwege Sergio aanbieden. Dit gaat ongetwijfeld voor een snellere terugkomst zorgen.

Wat is tenslotte het gevoel bij onzen T1 na vorig seizoen gepromoveerd te zijn na een toch wel moeilijke start vorig seizoen ?


Mijn gevoel is top. Ik ben nog altijd zeer trots op wat de spelers vorig seizoen gerealiseerd hebben, maar zoals U ongetwijfeld weet is dit vergankelijk en telt enkel de toekomst in het voetbal. Het is allemaal wel wat anders dan vorig seizoen waar ik zelf eerlijk gezegd nog wat onzeker was over wat te verwachten op het nationale niveau. Ik heb al herhaaldelijk aangehaald, ook ik heb enorm geleerd van dit niveau van heel veel personen vorig jaar, waar ik ongetwijfeld de vruchten van zal plukken dit seizoen. Ik voel me er ook veel meer klaar voor en ben ook positiever t.o.v. alles eromheen. Ik ben uitstekend omringd door onze technische staf, ik krijg veel vertrouwen van het bestuur en de sportieve manager, men heeft me een kwalitatief uitstekende groep voorgeschoteld, we zijn beter voorbereid dan vorig seizoen en misschien het allerbelangrijkste … er is veel meer respect, connectie en appreciatie op alle gebied tussen spelers en technische staf.
Deze groep zal bovendien moeilijk van het stuk te brengen zijn, ik hoop enkel dat de supporters en de hele familie rond deze vereniging de spelers en technische staf wat tijd, respijt en respect geven om zich aan te passen aan het toch wel deftige niveau hoger van een zeer boeiende tweede amateur reeks.

Alvast bedankt en succes zaterdag.


Dikke Merci, we kunnen alle steun meer dan ooit gebruiken

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*