Eerste Ploeg

Interview Serge Flumens

Zoals beloofd blikken we vooruit op het nieuwe seizoen met een aantal belangrijke personen. Vandaag is dit T2, Serge Flumens

1. Serge, Hoe lang ben je al bij de Piraten en in welke functies?

Dit is eigenlijk mijn vijfde jaar bij de Pirates. Na negen jaar jeugdtrainer te zijn geweest op Germinal Beerschot had ik na het faillissement eigenlijk een sabatjaar ingepland. Het was toenmalig hoofdtrainer Tom Schipper die me vertelde over het geweldige Pirates-project. Het eerste jaar gaf ik enkel op woensdagnamiddag training aan de talenten U16-U17-U19-beloften (Toen onder meer met Manu die nu in het eerste elftal zit)
Het tweede jaar was ik trainer van de beloften en ook aangesteld als T3 om van Charlie de knepen va het vak te leren.
Het derde jaar werd ik full-time T3 om de jonge gasten in de kern te begeleiden en vorig jaar werd ik uiteindelijk T2 net als nu dit jaar.

2. Hoe is samenwerking met de huidige T1?

Super. We zijn er vorig seizoen samen aan begonnen. Ik had onmiddellijk de indruk dat Yves ook daadwerkelijk naar mij luisterde en meenam wat nuttig kon zijn en waar hij dezelfde visie over had. Ook op het gebied van trainingen en tactische bijsturingen vanop de bank tijdens wedstrijden kan ik volledig mijn mening kwijt bij onze T1 die dat daadwerkelijk ook in overweging neemt. Hij gaat weliswaar niet altijd akkoord maar er wordt altijd constructief tussen ons beiden gecommuniceerd.
Vorig seizoen zijn we samen , we moeten daar eerlijk over zijn ook wel even door een dalletje gegaan maar ik kan iedereen verzekeren dat wij het altijd met elkaar hebben kunnen vinden en ook corrigeren waar nodig nogmaals altijd in een positieve sfeer. Uiteindelijk denk ik te kunnen zeggen dat wij echt vrienden geworden zijn en dat is natuurlijk de kers op de taart in onze samenwerking.

3. Wat verwacht je van dit voetbaljaar in 2e Amateur?

In 1 woord : een uitdaging. Voor de technische staf en ook voor veel van onze spelers de eerste maal op dit niveau. Tegen betere ploegen , alle weken op het scherp van de snee. We zullen nog meer dan op het einde van vorig seizoen een groep moeten vormen. Het vertrek van Tristan is uiteraard een aderlating maar door onze versterkingen denk en hoop ik met deze kern toch niet in de problemen te komen. Er zijn ook meer regionale derby’s dit jaar met onder andere Cappellen , St-Lenaarts , Zwarte Leeuw enz..
Individueel hoop ik dat de jongeren in onze kern nog progressie maken en dat wij in onze thuismatchen ervoor zorgen dat het Jef Mermansstadion een onineembare vesting wordt.

4. Waar hoop je op dit seizoen ?

Ik hoop op een rustig seizoen waarin we in onze thuismatchen zeker de nodige punten halen met positief , aanvallend en aantrekkelijk voetbal waardoor er toch meer supporters de weg vinden naar onze thuisbasis.

Bedankt Serge, en veel succes.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*