Merksem

Stage beloften en U19 een succes!

De voorbereiding voor het nieuwe voetbalseizoen is alweer begonnen en we hebben al vijf trainingen en een oefenwedstrijd achter de rug. Het is vrijdag 28 juli 2017, 07.00u. 20 stadspiraten staan klaar om naar zee te trekken voor een stage van 3 dagen. Het is nog vroeg, maar de jongens van trainer Jurgen en trainer Yannick lijken er wel zin in te hebben. Er zijn betrekkelijk veel nieuwe spelers bij de beloften en de U19 en deze stage is dan ook een ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Maar uiteraard moet er ook gezweet en gezwoegd worden. Na een rit van 1,5u arriveren we op onze verblijfplaats J-Club in De Panne. De jongens verkennen eerst het hotel en krijgen vervolgens in een afzonderlijke zaal een presentatie van Yannick en Jurgen over wat ze de komende dagen mogen verwachten en wat de afspraken voor het nieuwe seizoen zullen zijn. Goede afspraken maken immers goede vrienden.

Rond 12u gaan we in groep naar de eetzaal. We treffen daar enkele jeugdploegen van SK Lokeren aan. Zij zullen later die dag weer vertrekken.

Balletjes in tomatensaus met puree staat er op het menu en voor diegenen die dat hebben opgegeven, is dat halal bereid.

Vervolgens krijgen de jongens even rust en om 15u staat de eerste training op het programma. Een duurloop van 10km in de duinen. Daarna staan er nog loopoefeningen op het programma. We sluiten de bijna 2uur durende training af met een aantal oefeningen in spelvorm.

Na de douche kunnen de spelers zich even ontspannen of rusten.

Om 19.00u verzamelen we terug aan de eetzaal waar er croque Hawaï is voorzien.

Daarna zijn de jongens opnieuw vrij, maar om 23.00u moeten ze terug in hotel zijn.

Zaterdagochtend om 7.45u worden we weer in de eetzaal verwacht voor ons ontbijt. De meeste piraten hebben er echter geen al te beste nachtrust opzitten wegens lawaai op de gang (niet van onze ploeg), een harde matras, etc. Om 9.30u moeten de spelers klaarstaan in trainingskledij voor de tweede training. Nadat de jongens rustig naar het strand lopen, wacht hen een zeer pittige intervaltraining. De piraten moeten tijdens de training van 1,5u zeer diep gaan en verschillende spelers krijgen dan ook met krampen af te rekenen.

Bovendien zijn de weergoden ons niet gunstig gezind en regent het zowat de hele tijd.

 

Kip met patatjes en appelmoes. Zo trappen we de zaterdagnamiddag af. Vervolgens krijgen de spelers tijd om te douchen en te rusten. Om 14.30u worden ze echter opnieuw in voetbalkledij verwacht voor een derde training. Ze lopen naar de velden van KRC De Panne. Daar mogen ze voor de eerste keer hun voetbalschoenen aantrekken. Hier keken de meesten toch naar uit. Het wordt een zeer afwisselende trainingssessie die vooral door snelheid, balcirculatie en afwerken op doel wordt gedomineerd.

De jongens hebben de gelegenheid om zich ter plaatse te douchen en wandelen dan te voet terug naar het hotel.

Vervolgens zijn ze even vrij tot aan het avondeten. Het is mooi om te zien dat de piraten tijdens hun vrije momenten allen bijeen bleven en niet in verschillende kleine groepjes werden verdeeld.

De macaroni met kaas en hesp wordt door de hongerige piraten gesmaakt.

Nadien mogen ze opnieuw van enkele vrije uren genieten.

Zondagochtend…sommige piraten hebben het moeilijk om uit hun bed te komen. Iedereen voelt de trainingen van gisteren in zijn benen. De warme pistolets doen deugd en nadien moeten de jongens hun kamer opruimen aangezien we om 9.30u onze sleutels moeten inleveren.

Het slechte weer blijft ons parten spelen en de voorziene buitenactiviteit in de voormiddag wordt vervangen door een quiz. 50 gevarieerde vragen verdeeld over 5 ronden. Uiteindelijk is het de ploeg met de naam “De Stadspiraten” die zich de winnaar mag noemen.

Om 12u krijgen we stoofvlees of kebab met frietjes. Zeer lekker uiteraard alhoewel het niet het ideale middagmaal is ter voorbereiding van een wedstrijd.

Om 15u spelen we tegen de beloften van KVV Aartrijke. Iedereen krijgt speelgelegenheid buiten de twee spelers die kampen met blessures. Hoewel de meeste jongens niet al te fris meer zijn, kan onze tegenstander niet te veel weerwerk bieden. Het wordt 8-0 in het voordeel van de City Pirates.

We sluiten de stage af met koffiekoeken en ik denk dat we mogen stellen dat iedereen met een zeer tevreden gevoel opnieuw richting Merksem vertrokken is. Er is hard gewerkt en de sfeer tussen de spelers was de hele tijd optimaal.  Proficiat aan de trainers voor de prima voorbereiding en aan de spelers voor hun uitstekende mentaliteit!

Dit is wat mij betreft veelbelovend voor het komende seizoen!

 

Frank, ploegafgevaardige U19

 

2 Comments

  1. Proficiat aan trainers, afgevaardigde voor dit mooie initiatief. Ook alle spelers bedankt voor prima mentaliteit.

    Ben zelf op zaterdag ter plaatse geweest en kunnen vaststellen dat dit voor herhaling vatbaar is en misschien kunnen uitbouwen seizoen 2018/2019 met bovenbouw. PATRICK LOCKEFEER TVJO CITY PIRATES

  2. Goed bezig mannen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*