Linkeroever, Sociaal

“Jullie geven ons weer hoop en kracht”

City Pirates: much more than football!

Onze piraat Yves vertoeft momenteel in Congo. Daar geniet hij niet alleen van een welverdiende vakantie, maar zet hij zich ook in voor de jeugd. Met 12 tenues, 8 ballen en 30 potjes vertrok hij vanuit België. Het doel: willekeurig training geven aan lokale jongeren.

Ondertussen heeft hij met hulp van drie lokale trainers al meer dan 40 jongeren begeleid. Dit waren voornamelijk straatjongeren die dezelfde passie voor voetbal delen. De trainers waren enorm gelukkig met de hulp vanuit City Pirates: “Jullie komen als een geschenk uit de hemel. We waren op het punt om te stoppen met deze jongeren te trainen. We beschikken maar over 2 ballen and that’s it. Jullie geven ons weer hoop en kracht.”

Er is nu afgesproken met een lokale school van Lubumbashi dat de tenues, ballen en potjes gebruikt zullen worden voor de leerlingen én de straatjongeren. Het materiaal zal blijven draaien en nooit op één plaats blijven. Op die manier kunnen we het grootst aantal jongeren bereiken.
De piratenfamilie blijft groeien!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*