Merksem

Nationale reserven: den titel is van ons! :D

De laatste wedstrijd was beslissend voor wie zich kampioen mocht noemen, Wellen of wij. Met een bus vol enthousiaste supporters en voorzien van de nodige proviand en drank (waarvoor dank , Nancy en Patrick )waren we op weg naar Helchteren. Het plaatselijke Helson kon ons nog van de titel houden als wij niet wonnen en als Wellen dat wel deed tegen Pelt. Onze supporters waren er klaar voor: ze waren prachtig uitgedost met piratenhoeden , vlaggen en andere geelblauwe attributen  en zagen het helemaal zitten. Aan ons dus om deze klus te klaren . Helson probeerde vanaf het wedstrijdbegin ons te verrassen door steeds weer de lange bal te hanteren . Onze verdediging stond echter pal, slechts één keer tijdens de eerste helft was er wat gevaar in Jelte zijn doelgebied . Over het algemeen gezien waren wij gevaarlijker tijdens de eerste helft, maar de doelman van Helson hield met enkele knappe reddingen zijn netten schoon . Eenmaal leek hij verslagen maar Jens zijn kopbal ging net over . De gezangen aan de kant geven ons op de 35ste minuut een extra duwtje in de rug . Manu duwt de bal in de loop van Kadir en die scoort zijn zoveelste:  0 – 1!!

De tweede helft geeft hetzelfde spelbeeld maar toch is het nog lang wachten op de bevrijdende tweede goal . Meer bepaald tot in de 82ste minuut , de bal komt voor de voeten van Jens en die schiet genadeloos de 0 – 2  binnen . De decibelmeters gaan nog meer in het rood. De titel lijkt  binnen , maar vijf minuten voor tijd mag Helson een vrije trap nemen op de rand van de zestien  en die wordt knap binnen getrapt  1 – 2. Het zal toch niet waar zijn hé … nee het is niet waar want een minuut later kan Sefiani de 1 – 3 binnen koppen. Dan is het enkel nog wachten op het laatste fluitsignaal en dan barst de feestvreugde helemaal los , op het veld , in de kabine ,  op de bus en ook nog bij onze thuiskomst in onze kantine . Aan iedereen een dikke merci om ons zo massaal te steunen .Volgend seizoen gaat we het zonder onze coach Tim moeten doen . Merci topper voor de fijne jaren maar Jürgen staat ondertussen te popelen om het minstens even goed te doen .

City Pirates :

Jelte Schrauwen( 46’ Jordy Deboeure) ,  Zed Rommens , Marouane El Khatabi , (65’Bjorn Bruggeman ) ,Gianni Defossé ,Stef Lyssens (75’ Nick Van Gastel) , Kadir Yilmaz , Karim Wilms , Jens Muyshondt  ,Manu Borges Nascimento(70’Mohamed Sefiani ) , Cody Van De Velde, Jannick Van Sanden

Leo

2 Comments

  1. Dikke proficiat aan spelers, trainer Tim en begeleiding Leo en Hugo. Dit is zeker een opsteker voor onze jeugdwerking.

  2. Proficiat gasten voor het fantastisch seizoen! Bedankt trainer Tim , afgevaardigde Leo , bestuur, spelers, maar ook alle trouwe supporters die met jullie toch bijna het ganse land hebben mee afgereden ! Proficiat aan diegene die voor de 2de x kampioen hebben gespeeld en hopend volgend seizoen … met trainer jurgen! Sommige spelers zullen we heel hard missen , Gianni , davke, kadir, Janick , … jullie waren top!!! Succes en wie weet …….. wereldje is klein👍

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*