Dames, Sociaal

City Pirates goes to Europe

Ook buiten de Stadsgrenzen begint City Pirates naam te maken!

Zo werd de club uitgenodigd om te spreken in Brugge op een netwerkdag van Orbit die zich boog over de vraag “Hoe halen we racisme uit de sport”.

Verder krijgt City Pirates een eervolle vermelding, als enigste Vlaamse organisatie en uit meer dan 200 inzendingen, voor de “European Prize for Social Integration through Sport”.

Last but not least, kreeg City Pirates Antwerpen goed nieuws van Erasmus+. Het project dat City Pirates samen met de Duitse organisatie “Social Minds” en het Portugese “Associação Olhos da Juventude” is goedgekeurd. Concreet betekent dit dat 13 voetbalsters van City Pirates Antwerpen eind juli een week naar het zuiden van Portugal zullen trekken om een interculturele uitwisseling aan te gaan met voetballende meisjes uit Duitsland en Portugal.

Via voetbal zullen ze elkaars’ culturen beter leren kennen en de reflectie aangaan rond de rol van vrouwen, vluchtelingen en religie in de samenleving. De ongetwijfeld boeiende, leerrijke en sportieve ervaring start reeds in België, waar de meisjes zelf activiteiten voor in Portugal in elkaar zullen beginnen steken en nog wat extra zakgeld in zullen zamelen.

Hopelijk is dit de eerste van een reeks leerrijke en sportieve uitwisseling tussen City Pirates en gelijkaardige Europese jongerenorganisaties.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*