Merksem

Ruime winst van onze nationale reserven!

Onze nationale reserven speelden dit weekend tegen KRC Mechelen.

Hieronder het verslag van Leo!

Racing Mechelen op bezoek in het Jef Mermansstadion. Iedereen kent ondertussen wel de teloorgang van deze traditieclub maar dat was in de tien eerste minuten niet te merken. We werden gewoon onder de voet gelopen en mochten ons gelukkig prijzen dat Jelte wel volledig bij de les was en ons twee keer recht houdt. Er wordt bijgestuurd door Tim en Jürgen en we komen stilaan in ons normale ritme. Jens probeert eens met zijn rechter maar de Racinggoallie gaat goed plat en voorkomt een achterstand. Na vijftien minuten ligt de wedstrijd even stil als Racingspeler Yannick Cabuy bij een draaibeweging een beenbreuk oploopt. De City Pirates wensen Yannick een spoedig en volledig herstel toe . Net daarvoor waren we op voorsprong gekomen als Jens dit keer wel de bal tegen de netten krijgt na voorbereidend werk van Kadir, 1-0. We spelen nu veel korter op de spelbepalende spelers van Racing en worden stilaan de betere ploeg. Rond de 25ste minuut recupereert Karim op het middenveld, stuurt Marouane weg op de linkerflank en die zijn voorzet wordt binnen getikt door Kadir, 2-0. Als er nog vijf minuten te spelen zijn in de eerste helft nemen we definitief afstand van de groenwitten. Eerst via een actie van Sefiani en Jens en weerom is het Kadir die met het hoofd de 3-0 op het bord zet. We scoren nog een kopbaldoelpunt via Jens en dit op de tweede assist van Marouane, 4-0!

Ook in de tweede helft zijn we de betere ploeg en proberen met verzorgd voetbal het de tegenstander lastig te maken. Racing Mechelen probeert met éénmansacties iets aan de toestand te veranderen maar veel resultaat geeft dit niet. We heersen nu in alle gelederen en met nog een tiental minuten te spelen zetten we de finale score op het bord, 5-0. Jens legt hem panklaar voor Kadir en die twijfelt niet. Onze volgende wedstrijd gaat door op maandag 10 april in Diest. We proberen de positieve lijn daar ook door te trekken!

Opstelling City Pirates:

Jelte Schrauwen, Jens Muyshondt, Kadir Yilmaz, Gianni Defossé, Marouane El Khatabi, Cody Van De Velde, Nick van Gastel, Karim Wilms (83’ Jordy Deboeure), Mohamed Sefiani (60’ Achraf Guerti), Bjorn Bruggeman, Zed Rommens (55’ Chris Choungo).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*