Merksem

Nationale Reserven : Op het scherp van de snee !!

Door technische problemen met de website staat het verslagje er iets later op…

Het nummer één tegen het nummer twee in onze reeks, van een topper gesproken. Wij om onze plaats te bevestigen en Diegem om iets dichterbij te komen in de rangschikking. We zijn zowaar een beetje onder de indruk van de omstandigheden en moeten in het wedstrijdbegin het betere  voetbal aan de groen-witten laten. Al na vijf minuten schiet  Diegem een kans op de paal. Na een tiental minuten krijgen we onze zenuwen beter onder controle en krijgen we ook een kans, Kadir kopt rakelings over. Twee ploegen die er willen voor gaan en de foutjes niet schuwen, de ene al wat feller dan de andere. Na zeventien minuten komen we op voorsprong, Kadir wordt eerst aangetikt en vervolgens onderuit gehaald in het strafschopgebied. Een job voor Jannick, hij trapt de penalty staalhard binnen. 1 – 0. De bezoekers reageren maar Jelte is vastbesloten de nul te houden vanavond en houdt onze voorsprong vast. Op vijf minuten van de rust krijgt Jens de nodige ruimte en zijn voorzet wordt met het tipje van de voet van Kadir tegen de netten geduwd. 2 – 0. Daar had men in Diegem niet op gerekend en de ref wordt dan maar met de vinger gewezen.

Ook tijdens de tweede helft wordt er verder gespeeld met de nodige inzet die er soms wel eens over gaat. Het is geen academisch voetbal maar bijwijlen knokken voor iedere bal. Net voor het uur recupereert Olivier de bal en bedient Kadir en die twijfelt niet en de 3 – 0 staat op het bord. Op een goede twintig minuten van het einde is het Kadir die aan recuperatie doet en Olivier geeft nog eens een assist, ditmaal naar Jens die overhoeks raak treft. We staan 4 – 0 voor. Diegem probeert nog dichterbij te komen, éénmaal zijn ze er kortbij maar Jelte houdt met een knappe redding zijn netten schoon. De sfeer op en rond het veld wordt er niet beter op. Dit resultaat hadden de Vlaams –Brabanders niet verwacht en de frustratie begint hen parten te spelen. Na het laatste fluitsignaal en naar de kleedkamers toe gaan de poppetjes nog even  aan het dansen maar uiteindelijk houdt iedereen – soms met wat moeite – zijn hoofd erbij. Onze volgende  competitiewedstrijd is op maandag  6 maart dan gaan we op bezoek bij Sterrebeek.

City Pirates :

Jelte Schrauwen, Jannick Van Sanden, Jens Muyshondt, Kadir Yilmaz (70’ Marouane El Khatabi), Karim Wilms, Stef Lyssens, Zed Rommens, Cody Van De Velde (75’ Davigno Mock), Gianni Defossé, Brent Van Den Abeele (75’ Achraf Guerti), Olivier Vertommen

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*