Dames, Sociaal

Ladies via Roma naar Portugal?

Dinsdag (31/01/2017) avond waren de Ladies van City Pirates gespot bij een fado optreden in de Borgerhoutse Roma. Zangeres Mísia bracht hier de ouvre van de onsterfelijke Portugese fado legend Amalia Rodrigues. Na de optreden mochten de dames even op Meet en Greet met zangeres Mísia.

Naar aanloop van een mogelijke internationale samenwerking tussen City Pirates, de Duitse organisatie Social Minds (Keulen) en de Portugese Associação Olhos da Juventude (Loulé) waar via voetbal verschillende meisjes tussen 15 en 20 bij elkaar worden gebracht om interculturele uitwisseling en non formeel leren te promoten. Deze uitwisseling zou kaderen binnen Erasmus+

In een bijna uitverkocht Roma werden de meisjes volledig meegenomen in de stroom van prachtige zang en dito piano en gitaar klanken.
Backstage komen we nog verder te weten over wat Fado echt betekent. Fado afkomstig van het Latijnse ‘fatum’ wat het lot wilt betekenen, is traditionele Portugese zang dat volgens Mísia vaak word misbegrepen als melancholisch.

De meisjes en hun begeleiders waren alvast onder de indruk van hun eerste Portugese ervaring.
Hun project aanvraag dat onder coördinatie van City Pirates medewerker Oscar Coppieters en initiatiefnemer Mohamed Barrie werd al bij JINT ingediend.
Het is nu spannend afwachten maar de dames hebben alvast hun eerst Portugese culturele belevenis beet, komt er een vervolg? Dat zal van de beslissing vanuit JINT en de verdere publieke steun afhangen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*