Linkeroever, Sociaal

Voetbal en hiphop: de twee ingrediënten van een hoopvol project op Linkeroever

Woensdag sloegen City Pirates en de rappers van River Side Studio de handen in elkaar voor een gezellige spaghettiavond in cultuurcentrum Het Bos. Onder begeleiding van drie trainers en in het bijzijn van rapper Young Beezy maakten een 60-tal piraten er een leuke avond van. De opbrengsten waren bestemd voor H.O.P.E. – een project dat de Antwerpse jeugd de kans wil geven om zijn muzikaal talent optimaal te ontplooien.

Wat hebben voetbal en hiphop met elkaar gemeen? Beiden zorgen er in de eerste plaats voor dat jongeren zich op een creatieve manier kunnen ontwikkelen. Net als voetbal vormt muziek voor heel wat jonge mensen een bron van inspiratie en een medium om vorm te geven aan hun dromen.

Vanuit deze overtuiging willen City Pirates en rapper Young B vandaag een plek creëren waar jongeren hun muzikaal talent verder kunnen ontwikkelen. Het doel is om een studio op poten te zetten waar enthousiaste muziekliefhebbers teksten kunnen schrijven, videoclips kunnen regisseren en hun eigen tracks kunnen produceren. Het nieuwe muziekjeugdhuis moet naast de velden van City Pirates komen en zal een plaats zijn waar jongeren vorm kunnen geven aan een gemeenschappelijke passie.

Onze drijfveer? Jongeren stimuleren om zich op een creatieve manier uit te drukken zodat zij een verrijking kunnen vormen voor onze maatschappij.

Steun ons project hier!

Bedankt aan de spelers en trainers van City Pirates en de rappers van River Side Studio voor de leuke avond!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*