Merksem

K. Massenhoven – City Pirates B

Zondag 22 januari trekken we naar Massenhoven. De vorige wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel dus het kan alle kanten uit. Aftrap is voorzien om half 3 te Massenhoven in de Kerkstraat.

 

Deze keer heb ik Kevin Vervliet weten strikken om op een paar vraagjes te antwoorden. Nog enkele spelers te gaan en iedereen is aan bod geweest.

NAAM: Kevin Vervliet

LEEFTIJD: 21 jaar

PLOEG: 1ste elftal 4de prov.

POSITIE: 6

 • Stel jezelf even in het kort voor.

Mijn naam is Kevin Vervliet en ben 21 jaar. Ik studeer Wiskunde aan de Universiteit van Antwerpen. Ik combineer master en bachelor.

 • Hoe oud was je toen je bent beginnen voetballen? Wanneer ben je naar City Pirates gekomen en hoe ben je hier terechtgekomen?

Mijn neef gaf training bij Koningshof in Schoten en op mijn 5de ben ik daar dan gaan voetballen. Mijn ouders moesten ons altijd brengen, dus hebben we een ploeg dichter bij huis gezocht. Zo zijn we dan bij Merksem terechtgekomen, want wij wonen achter de hoek.

 • Welke posities heb je al gespeeld? Wat is je meest favoriete positie?

Van opleiding speel ik op linksachter en heb daar ook gespeeld tot bij de U17. Daarna ben ik opgeschoven naar het middenveld, meer bepaald op nummer 6. Bij de U21 heb ik dan weer vooral op nummer 9 gespeeld. Bij aanvang van de 4de prov. ben ik gestart als spits, daarna opgeschoven naar het middenveld en speel ik nu voornamelijk op nummer 6.

 • Wat zijn je leukste herinneringen die je zijn bijgebleven tot hiertoe?

De Haaglandcup is toch één van de eerste dingen die dan in me opkomen.

Het seizoen onder trainer Camil was ook heel tof. Het was een plezant seizoen met een hechte groep en als pluspunt hebben we dan ook nog eens kampioen gespeeld ook.

Het jaar dat Tom uitviel hadden we ook een hele hechte groep, maar het seizoen op zich was heel wat minder. Tom is dan uiteindelijk terug komen trainen. Hier heb ik mooie herinneringen aan, ook omdat we toen zo een hechte groep hadden.

En zeker niet te vergeten het seizoen bij de U21 onder trainer Eric Van den Eynde toen we kampioen hebben gespeeld.

 • Het eerste seizoen van het 1ste elftal in 4de is achter de rug en het nieuwe seizoen is ondertussen al over de helft. Hoe heb je dat eerste seizoen ervaren?

Het was een jaar dat we vooral hebben leren omgaan met een nieuwe manier van voetballen en naar het voetbal te kijken. Bij de jeugd was het eerst voetbal als spel en dan pas de duels, nu is het net andersom. We hebben in ieder geval veel geleerd, zeker als je bekijkt dat we regelmatig met dubbele cijfers hebben verloren. Dit jaar ondervind je wel dat we van het afgelopen seizoen veel geleerd hebben. We zijn ook beter op mekaar ingespeeld nu vind ik tegenover vorig seizoen en spelen veel volwassener.

 • Wat is je positie bij de 4de?

Momenteel speel ik altijd op nummer 6, maar soms gebeurt het ook wel dat ik eens moet invallen op nummer 8 of 10.

 • Is er veel verschil met de groep van vorig seizoen en deze van dit seizoen?

Ik vind persoonlijk van wel. Voor iedere positie zijn er nu meerdere spelers dus de concurrentie is veel groter. Links achter was een probleem afgelopen seizoen maar dat is nu opgelost. Er zijn goede spelers bijgekomen voor iedere positie en dat maakt dat de concurrentie veel groter is dan vorig seizoen. Ook de trainingen zijn steviger dan vorig seizoen en je ondervindt dat er veel meer fut zin in de ploeg. Iedereen traint om bij de eerste 11 te komen, om toch iets of wat zeker te zijn van een plekje op het veld of op zijn minst op de bank en te mogen spelen.

 • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Vooral om in de terugronde toch nog heel wat punten te pakken. In de heenronde hebben we veel punten laten liggen in meestal de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Als we nog wat punten pakken, is een plaats in de linker kolom zeker haalbaar en misschien zelfs wel top 5. Hoe hoger we eindigen dit seizoen hoe beter het is.

 • Wat vind je van de evolutie die onze club heeft gemaakt tot hiertoe?

Het lijkt op een soort missie. In het begin werden spelers aangetrokken enkel om maar te kunnen voetballen nu om de jongeren van straat te houden. Merksem is niet enkel meer alleen maar een voetbalclub, maar veel meer dan alleen maar dat. Op straat is City Pirates ook wel aanwezig in het stadsbeeld, je ziet onder andere veel jongeren in hun trainingspak rondlopen en de sociale projecten niet te vergeten.

 • Als er geen ploeg in 4de was gekomen had je voetbalcarrière waarschijnlijk gestopt bij onze club of in het algemeen. Wat vind je van dit initiatief?

Ik vind het een heel goed initiatief, echt supergoed. Ik ben er vrij zeker van dat ik anders was gestopt met voetballen of misschien naar een andere club dichtbij maar het had nooit hetzelfde geweest als hier bij City Pirates.

 • Wie is je meest favoriete speler aller tijden? Welke Belgische speler kan je het meeste bekoren?

Andrés Iniesta zonder twijfel. Hij heeft een fantastisch spelinzicht. Het is een voetballer met een mooie pas die het spel op zich altijd simpel houdt. Het lijkt altijd zo simpel en eenvoudig als je Iniesta ziet spelen.

Als Belgische spelers heb ik respect voor Kevin De Bruyne en Radja Nainggolan. De Bruyne vooral voor zijn spelinzicht. Hij brengt het dynamische in een ploeg en is een schitterende aanvallende speler. Nainggolan is een speler die qua verdedigende opzichten toch wel bij de top hoort.

 • Wat zijn je kwaliteiten en werkpunten?

Mijn spelinzicht en schot op doel kan beter. Dat zijn dus zeker werkpunten. Ook het doordraaien met de bal doe ik veel te weinig en daar moet ik op trainen. Mijn belangrijkste kwaliteiten vind ik toch mijn duelkracht en zeker ook balrecuperatie.

kevin-vervliet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*