Merksem

Nationale Reserven : Herfstkampioen !!

Het liep de laatste weken geweldig goed en we waren vast van plan om de laatste wedstrijd van de heenronde succesvol  af te sluiten. Om in deze opdracht te slagen moesten we Helson uit Helchteren  puntenloos terug Limburg sturen. We beginnen met de juiste ingesteldheid en leggen onze tegenstander direct het vuur aan de schenen. In de eerste tien minuten krijgen we een drietal kansen maar ze afmaken is er voorlopig niet bij. Op het kwartier zijn we er heel dicht bij maar Kadir zijn schot belandt op de paal. Ondertussen begint ook Helson met meer vertrouwen te voetballen. De dreiging komt vooral over hun linkerflank en om het een beetje in evenwicht te houden knallen zij ook een keer op de lat. Dit geeft nog meer moed aan de Limburgers en op korte tijd volgen er een drietal corners. De eerste wordt weg gekopt door Stef, de tweede weggetrapt maar de derde draait aan de eerste paal binnen. Sinds lange tijd staan we nog eens op achterstand. 0 – 1. We blijven niet bij de pakken zitten en trekken terug ten aanval. Op de 35ste minuut dolt Sefiani zijn tegenstander tureluurs en vindt Stef die met een schuiver de stand terug in evenwicht brengt. 1 – 1. Met deze stand gaan we ook rusten, tijdens de pauze is het vooral de ref die de hoofdrol speelt.

Met een licht windvoordeel  beginnen we aan de tweede helft, Kadir zondert Karim al direct af in het strafschopgebied maar die zijn schot belandt op de paal. Na tien minuten in de tweede helft zet Jens zich door en laat Kadir zijn doelpuntje maken. 2  – 1. Toch is het wachten tot twintig minuten voor tijd om  meer afstand te nemen van Helson. Chris brengt na een  geweldige inspanning de bal voor in de grote rechthoek en Karim blijft ijzig kalm en zet de 3 – 1 op het scorebord. In de slotminuut trapt Jelte ver uit en Chris devieert de bal naar Jens en in twee keer krijgt hij de bal in doel. Eindstand  4 – 1. We sluiten de heenronde af aan kop van het klassement, dat is mooi, maar  laten we niet euforisch worden en  proberen nu vrijdag de eerste wedstrijd van de terugronde thuis tegen Sint Lenaarts succesvol af te sluiten.

City Pirates :

Jelte Schrauwen, Jannick Van Sanden, Jens Muyshondt, Cody Van De Velde (75’ Nick Van Gastel) , Rik Smets, Kadir Yilmaz (50’ Chris Choungo), Karim Wilms, Mohamed Sefiani, Stef Lyssens, Zed Rommens, Gianni Defosse (70’Quinten Present)

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*