Merksem

Nationale Reserven: Ruime uitzege!!

Esperanza Pelt, een pittige verplaatsing op een vrijdagavond. Gelukkig voor ons, zat het weer mee en het verkeer was druk maar zonder fileleed. Op het grote speelveld van Pelt stonden twee ploegen met hetzelfde idee tegenover mekaar, het spel breed houden en de ruimte zoveel mogelijk benutten. Gedurende het eerste kwartier komen beide teams aan een kans maar scoren is er voorlopig niet bij. Op de 20ste minuut is er wat duw – en trekwerk in onze backlijn, één speler van Pelt deelt een klap uit aan Karim. Esperanza begint al minder te hopen want ze moeten met tien verder. Het zou iets makkelijker moeten gaan nu maar voorlopig is daar weinig van te merken. Als we na dertig minuten dan toch deftig druk zetten op de verdediging van Pelt, lijden ze balverlies, Karim profiteert en schuift zijn eerste van de avond binnen. 0 – 1. Het gaat iets vlotter nu maar het bijwijlen wervelende voetbal van de voorbije weken krijgen we voorlopig niet te zien.Toch gaan we met een dubbele voorsprong rusten. Chris schakelt op de linkerflank zijn mannetje uit en zijn voorzet wordt in één tijd door Jens tegen de Limburgse touwen gewerkt. 0 – 2.

Zijn we te gerust in de positieve afloop van deze wedstrijd? Feit is dat we het eerste kwartier van de tweede helft een beetje aan het krasselen gaan en Pelt komt enkele keren serieus dreigen. Maar Jordy speelt een sterke wedstrijd en houdt zijn netten schoon. Na een twintigtal minuten in de tweede helft heeft iedereen zijn plaats terug gevonden en worden de richtlijnen van coach Tim opgevolgd. Dat resulteert in een derde doelpunt, Jens besluit op de doelman maar Kadir schiet de rebound binnen. 0 – 3. Deze treffer zorgt voor de totale bevrijding en we maken er nog twee bij. In de 70ste minuut bereikt Zed  met een mooie pass Jens en die laat Karim zijn tweede van de avond maken. 0 – 4. In de slotminuut kapt Karim zich voor de grote rechthoek vrij en schiet met zijn linker de bal in de kruising. 0 – 5. Een verdiende overwinning. Voor de winterstop spelen we nog tweemaal thuis, nu vrijdag tegen Helchteren en op 16 december tegen Sint Lenaarts.

City Pirates :

Jordy Deboeure, Jannick Van Sanden, Jens Muyshondt, Cody Van De Velde (70’ Nick Van Gastel), Rik Smets, Kadir Yilmaz, Karim Wilms, Mohamed Sefiani, Chris Choungo, Stef Lyssens, Zed Rommens

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*