Merksem

K Ternesse VV B – KSC City Pirates B

Een nieuwe ploeg in de reeks, dus de eerste keer dat beide ploegen tegen mekaar uitkomen. Ternesse is het seizoen begonnen met een reeks nederlagen, maar uiteindelijk keerde het tij en kwamen de overwinningen. Momenteel staan ze op een gedeelde 7de plaats met Oelegem. Dus alles is mogelijk morgen.

Wedstrijd wordt gespeeld op zondag 4 december om 14u30 en zal doorgaan te Wommelgem in het Sportcentrum Scheersel Brieleke.

Deze week heb ik weer een speler kunnen strikken voor een interview en het is een echte sterkhouder van de ploeg geworden. Niemand minder dan onze allereigenste Jan Leys!!

Naam: Jan Leys

Leeftijd: 22 jaar

Ploeg: 4de prov.

Positie: nummer 4 of 6

 • Stel jezelf even in het kort voor.

Mijn naam is Jan Leys en ben een 22-jarige student. Ik combineer 2 bacheloropleidingen, namelijk Cross Media Management en Event & Project Management. Naast voetbal doe ik ook aan kitesurfen. En naast studeren geniet ik ook van het studentenleven zelf. Ik heb nog een broer, Ward, die bij de U17 speelt.

 • Hoe oud was je toen je bent beginnen voetballen?

Ik ben gestart op mijn 4 jaar met mee te trainen op Olse. Daar heb ik dan ook uiteindelijk 16 jaar gevoetbald. Op mijn 21 jaar ben ik naar City Pirates gekomen en ondertussen is dit dan ook al mijn tweede seizoen.

 • Wanneer ben je naar City Pirates gekomen en waarom? Hoe ben je hier terechtgekomen?

Mijn broer, Ward, speelt zijn tweede seizoen bij de U17 en samen met hem ben ik naar City Pirates gekomen. Via trainer Eric Van Den Eynde zijn we bij de club terechtgekomen. Ondertussen is het al mijn tweede seizoen bij het eerste elftal in 4de prov. 

 • Welke posities heb je al gespeeld? Wat is je meest favoriete positie?

Door de jaren heen heb ik al op alle posities gespeeld, behalve op de flanken en in de goal heb ik ook nog niet gestaan. Nu speel ik meestal op positie 4 of 6, maar 6 is toch wel mijn meest favoriete positie. Op die positie kan je de ploeg mee sturen en echt knokken voor de bal. Het is de ideale positie om het spel te verdelen wat dus ook heel leuk is.

 • Wat zijn je leukste herinneringen die je zijn bijgebleven?

Dat zijn vooral de herinneringen aan mijn jaren bij Olse. Wij hebben daar regelmatig de “Beker van Antwerpen” gewonnen, zelfs 5 keer. Ook het “Tornooi van Gazet van Antwerpen” hebben we 4 keer gewonnen, wat in katholiek voetbal toch wel een vrij belangrijk en groot tornooi is. We hadden daar een heel hechte groep, die door de overwinningen en het succes alleen nog maar hechter was geworden. Het was een superleuke groep, regelmatig gingen we na de wedstrijd nog een pint drinken om te vieren of gewoon samen feesten.

Na de eerste training hier bij City Pirates voelde het wel goed. Ik ben goed opgevangen in de nieuwe kern en dat was wel leuk. Het was fijn dat ik vrij snel in de groep ben opgenomen, want de ploeggeest en sfeer in de ploeg zit echt wel goed.

 • Het eerste seizoen van het eerste elftal in 4de is achter de rug en het nieuwe seizoen zit bijna in de helft. Hoe heb je dat eerste seizoen ervaren?

Bij Olse heb ik ook al enkele jaren ervaring opgedaan in een eerste elftal. Dat was wel in katholiek voetbal, maar het niveau ligt daar toch wel vrij hoog. Ik ben wel iets ouder dan de meeste spelers en toen ik vorig seizoen hier kwam, had ik wel het gevoel dat de meesten niet beseften dat ze nu in een eerste ploeg speelden. Dit seizoen is dat wel stilaan aan het veranderen dat besef. Ons eerste seizoen was een leerjaar met niet veel successen. Als er een overwinning was dan vond iedereen dat uiteraard wel leuk en dat bracht extra sfeer met zich mee. Er is wel verschil tussen KVV en KBVB heb ik ondervonden. De duels zijn veel steviger bij KBVB en het competitieve is veel groter. Een veel sterkere drive om te winnen.

 • Wat is je positie bij de 4de?

Meestal speel ik op positie 4 of 6, dat hangt een beetje van de selectie af. Ik speel in functie van de ploeg. De coach beslist op welke positie je speelt, en ook al is het niet je meest favoriete positie dan doe je nog je best. Als het dan toch goed gaat en het ook gezegd wordt dan is dat leuk om te horen en dat geeft een goed gevoel. Ik vind het niet meer dan normaal om op de positie te spelen daar waar je ploeg je nodig heeft.

 • Is er veel verschil met de groep van vorig seizoen en deze van dit seizoen?

Er is wel degelijk veel kwaliteit bijgekomen. De concurrentie op sommige posities is veel groter geworden. Maar zelfs met de nieuwe spelers is de groep bijeen gebleven. Soms gebeurt het dat als er jongens terugkomen en zich klikjes vormen maar dat is bij onze ploeg zeker niet waar. We blijven één ploeg en dat is positief.

 • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Sowieso in de linker kolom belanden. We hebben al heel veel pech gehad, maar vanaf nu gaat het tij keren. We moeten nu een paar weken na elkaar de punten pakken die we verdienen. En dan komen we er wel.

 • Wat is je indruk van onze club?

Het is een mooi idee om de kinderen van de straat te houden en de jongeren via voetbal de nodige waarden en normen mee te geven. Voetbal is een simpel spel en als het helpt om kinderen daardoor hun problemen eventjes te vergeten is dat zeker en vast de moeite waard.

 • Wie is je meest favoriete speler aller tijden? Welke Belgische voetballer kan je het meeste bekoren?

Frank Lampard en Andrea Pirlo zijn mijn absolute favorieten. Frank Lampard omdat hij een echt beest is op het veld en een fantastische rechtervoet heeft. Zoals hij het spel kan verdelen is de moeite. Andrea Pirlo heeft dan weer andere kwaliteiten die ik zeker kan appreciëren. Hij is het soort speler die het verloop en het ritme van de match bepaalt. Door zijn genialiteit kan hij een match keren en naar zijn hand zetten.

Als Belgische voetballer heb ik respect voor Kevin De Bruyne. Hij is een werkmachine met een super traptechniek. Zijn voorzetten en aanvallen zijn altijd gevaarlijk en kunnen het spel soms veranderen.

 • Wat zijn je kwaliteiten en werkpunten?

Persoonlijk vind ik dat ik toch wel een goed spelinzicht heb en goed kan verwachten waar de bal gaat terechtkomen. Ook heb ik een vrij goede traptechniek maar aan alles kan uiteindelijk nog gewerkt worden.

Mijn werkpunten… Eerst en vooral moet ik werken aan mijn fysiek, alsook aan mijn afwerking op doel.  Mijn linkse voet kan nog wel beter. Daar ik ni zo lenig ben kan mijn “techniek” of kunnen mijn “skills” nog wat oefening gebruiken.

14937375_10154690934924868_5977116656997397382_n

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*