Sociaal

TEDxKaffee dinsdag 29 november

15094269_10154550503172891_5882281799769139054_n

 

 

 

 

TEDxKaffee in het Kaffee van Antwerpen (link Facebook)

TEDxKaffee in het Kaffee van Antwerpen (link GVA)

 

Kaffee open: 16u
✔ Werktalent- Bjorn Cuyt: 20u
✔ City Pirates – Frank Valkeneers: 20u30
✔ Middelheim App – Greet Stappaerts: 21u00

Meer over de TEDx-sprekers van woensdag 22 november:

🔴 Bjorn Cuyt 🎤(directeur VDAB Antwerpen) “Eigenlijk moeten 15-jarigen al beginnen nadenken over hun baan”, is een van zijn uitspraken. De arbeidsmarkt biedt volgens hem niet alleen rechten en plichten, maar ook een heleboel kansen en opportuniteiten. Cuyt gaat tijdens zijn lezing in op de dubbele rol van de VDAB als vriend en toezichthouder en vraagt zich af hoe de verborgen talenten van jongeren sneller ontdekt en benut kunnen worden.

🔴 Frank Valkeneers 🎤 (Bestuurder City Pirates) Voetbalclub City Pirates is een vereniging waar het om meer draait dan sport alleen. Voetbal is er een middel om kinderen en jongeren maatschappelijk een duwtje in de rug te geven. Vandaag telt de club meer dan 1.000 voetballende leden van verschillende leeftijd en origine. Samen vormen ze één hechte gemeenschap. Kinderen en jongeren krijgen bij de Pirates wat ze elders niet krijgen: speelkansen en perspectieven. De club leert kinderen niet alleen plezier maken en samenspelen, maar ook samenleven en elkaar respecteren.

🔴 Greet Stappaerts 🎤 (Verantwoordelijke ‘bemiddeling’ [MIDDELHEIMMUSEUM]) probeert een zo breed mogelijk publiek naar het museum te lokken. Daarvoor zet ze de modernste middelen in. Het openluchtmuseum biedt een overzicht van meer dan honderd jaar beeldhouwkunst, en wil die collectie ontsluiten voor het grote publiek. In tegenstelling tot traditionele musea heeft het geen muren waaraan verhelderende teksten kunnen worden gehangen. Daarom werd een nieuwe Middelheim App ontwikkeld, die digitale duiding geeft bij 58 werken uit de museumcollectie.

___________

Op dinsdag en woensdag nodigt GvA TEDx-sprekers uit.

Kom beleven hoe een inspirerend of innovatief idee écht het verschil kan maken. Inspirerende mensen beklimmen het podium met ideas worth spreading.

Tussendoor is er genoeg tijd om te netwerken, inspiratie op te doen en van de ene verwondering in de andere te vallen. Daar wil je bij zijn!

___________

Gazet van Antwerpen van Antwerpen bestaat 125 jaar en dat moet gevierd worden! Daarom openen we Kaffee Van Antwerpenffee van Antwerpen, een gratis pop-up café waar je heel november van dinsdag tot vrijdag (16u tot 24u) en op zaterdag (15u tot 24u) welkom bent. Elke dag belooft een ander programma!

Kom luisteren naar boeiende sprekers, lachen met comedy, genieten van concerten, dansen op muziek van onze resident dj’s, slurpen van koffie gemaakt door een barista, proeven van verschillende foodtruckgerechten,..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*