Merksem

City Pirates B – K Kontich FC B

Zondag, 27 november, spelen onze jongens van de 4de prov. nog eens een spelletje voetbal op Jef Mermans en wel tegen Kontich. Iedereen is er klaar voor en supporters zijn op post. Aftrap voorzien om 15u30. Be there!!!!

 

Onze jonge super-piraat deze week is niemand minder dan Mouad Mesfaouti!! Even weggeweest maar zoals het een echte piraat betaamt, toch teruggekomen… Toppers in actie!! Gewoon komen kijken en supporteren…

 

NAAM: Mouad Mesfaouti

LEEFTIJD: 21 jaar

PLOEG: 4de prov.

POSITIE: nr 6 of 8

 

 • Stel jezelf even in het kort voor.

Mijn naam is Mouad Mesfaouti en ik ben 21 jaar. Ik hou van sporten en doe ook bijna elke dag aan sport. Afgelopen schooljaar ben afgestuurd in de richting Lichamelijke Opvoeding met optie voetbal. Nu ben ik gestart aan mijn 1ste jaar van 3 schooljaren Toegepaste Jeugdcriminologie.

 • Hoe oud was je toen je bent beginnen voetballen?

Ik was 7 jaar toen ik ben gestart bij het toenmalige Germinal Beerschot en heb daar 2 seizoenen gespeeld. Daarna ben ik even gestopt omdat mijn ouders niet in de mogelijkheid waren om mij naar de trainingen of wedstrijden te begeleiden. Op mijn 12 jaar ben ik dan terug begonnen en wel bij Berchem Sport. Hier ben ik maar 1 seizoen gebleven uiteindelijk. Dan heb ik de overstap gemaakt naar Merksem en heb hier 4 seizoenen gespeeld om daarna terug een tijdje te stoppen. Sinds het begin van het seizoen ben ik terug begonnen met voetballen.

 • Hoe ben je terug bij City Pirates terechtgekomen?

Ondertussen was ik 3 jaar gestopt met veldvoetbal. In de zaal en op school ben ik wel blijven spelen. Mijn vrienden vonden dat ik de nodige capaciteiten had om het toch ver te schoppen in het veldvoetbal. Daarom heb ik dan ook besloten om terug te beginnen met veldvoetbal. Ik had de keuze tussen Mariakerke of City Pirates.  De keuze was vrij snel gemaakt omdat ik liever hier speelde met mijn vrienden en ook de afstand heeft invloed gehad bij mijn beslissing.

 • Welke posities heb je allemaal gespeeld? Wat is je meest favoriete positie?

Eigenlijk heb ik al op veel verschillende posities gespeeld. Als centraal verdediger, flank aanvaller of op het middenveld speelde ik mij afgelopen voetbaljaren. Mijn meest favoriete positie blijft toch op 8 of 10.

 • Wat zijn je leukste herinneringen die je zijn bijgebleven tot hiertoe?

Eigenlijk zijn dat geen herinneringen van toen ik nog in clubverband speelde. Mijn beste/mooiste herinneringen heb ik toch van tijdens mijn studies LO voetbal. Wij kregen 6 uur voetbal, maar nooit conditie, enkel techniek en skills. Je speelt dan samen met jongens die zelf op een hoog niveau voetballen in competitieverband.

 • Dit is je eerste seizoen bij het eerste elftal in de 4de Hoe heb je dit tot nu toe ervaren?

Het was zeker en vast wennen in het begin, maar nu gaat het goed. Ik voel me goed in de groep en lig ook wel goed in de groep, de sfeer is heel goed. Ik vind dat we vooral een sterke ploeg hebben als we thuis spelen. Het voetballen is veel serieuzer dan bij de U21, dit komt ook door de coach en de manier waarop hij ons aanspreekt.

 • Wat is je positie bij de 4de?

Ik speel meestal op positie 6 of 8, het meeste wel op positie 6 maar eigenlijk is mijn favoriete plaats toch op 8.

 • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Eigenlijk heb ik geen echte verwachtingen, toch geen hoge alleszins. Gewoon dat we tegen het einde van het seizoen mooie voetbal brengen en goed samenspelen. Het zou een goede start zijn naar volgend seizoen.

 • Wat vind je van de evolutie die onze club heeft gemaakt?

Je ziet het logo overal opduiken, vooral ook op andere velden. Persoonlijk vind ik dat de kledij ook verbeterd is nu men van Jartazi naar Joma is overgestapt. De oprichting van het eerste elftal in 4de prov. is een positief initiatief en goede zet.

 • Wie is je meest favoriete speler aller tijden? Welke Belgische speler kan je het meeste bekoren?

Lionel Messi is een speler zoals er geen andere is. Hij heeft 5 keer de  FIFA Ballon d’Or ontvangen, dit heeft nog geen andere voetballer behaald. Als speler is hij technisch perfect, zijn dribbelspel en afwerking zijn uitmuntend. Voor zijn tegenstander is hij een constant gevaar.

Als Belgische speler geef ik de voorkeur aan Kevin De Bruyne. Hij heeft een fantastische traptechniek. Ik vond hem indrukwekkend tegen de wedstrijd van mijn favoriete club, Barcelona. Dankzij hem heeft City die wedstrijd gewonnen.

 • Wat vind je van jezelf dat je kwaliteiten en werkpunten zijn?

Persoonlijk vind ik van mezelf dat ik vrij technisch ben, misschien wel dankzij mijn opleiding. Ook heb ik een goede uithouding. Mijn looplijnen en positiespel zijn vaak goed. Ik probeer ook steeds mee te coachen, ook als het minder goed gaat.

Qua werkpunten moet ik vooral werken aan mijn traptechniek en ook in de duels moet ik beter presteren, vooral hoge duels kan ik niet vaak winnen dus hier moet en wil ik aan werken.

14610825_1211695602216576_1544113319_n

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*