Merksem

Nationale Reserven : Racing Mechelen, een maatje te klein !!

Deze avond op het programma, een korte verplaatsing naar Racing Mechelen. “Traditie vergaat nooit” werd me gisteren nog verteld door een RCM supporter. Dat is misschien waar,  maar qua sportieve prestaties is er al heel wat vergaan in het Oscar Vankesbeeckstadion. Starten doen we zonder Gianni, onze captain valt uit bij de opwarming. Vanaf de eerste minuten zijn we dominanter en hebben we duidelijk meer balbezit maar de groenwitten tonen zich een stugge tegenstander. De eerste twintig minuten komen we  enkele keren dicht bij de openingstreffer maar het lukt voorlopig niet. Blijven proberen is de boodschap en als Jens op de 25ste minuut een corner mag trappen staat het toch 0 – 1. Jannick scoort met het hoofd tegen zijn ex-club en dat doet hem duidelijk deugd. Racing Mechelen moet zich beperken tot verdedigen want tot een aanval komen ze nauwelijks. Ondertussen zijn we in minuut 35, Stef stoort goed, Rik passt op Kadir en de 0 – 2 staat op het bord. Enkele minuten voor het rustsignaal steekt Racing toch een aanval in mekaar maar Jelte bedreigen is er niet bij.

De donderpreek van de Racingcoach is tot ver te horen en dat heeft effect. In de allereerste minuut van de tweede helft belandt een vrije trap op de lat en caprioleert in ons doel. 1 – 2. Dat geeft moed aan de Mechelse burger en gedurende een tiental minuten staat onze organisatie niet meer op punt. Herpakken mannen en terug efficiënt beginnen voetballen. Op het uur stuurt Kadir, Rik alleen op de doelman af en het staat 1- 3. Het heilig vuur lijkt nu wel gedoofd bij de Racing. Wij daarentegen maken  er nog een doeltjeskermis van. Met nog twintig minuten op de klok speelt Zed met een heerlijke pass Chris op pad, zijn strakke center wordt krachtig binnen geknikt door Kadir. Score 1 – 4. In de laatste tien minuten maken we er nog twee bij, na een afgeweerde corner gooit Kadir de bal in het pak en Jannick kopt zijn tweede van de avond binnen. 1 – 5. In de slotminuut besluit Rik nog eens op de keeper maar Zed duwt de terugkaatser binnen. 1 – 6. Weerom een knappe prestatie, dit keer tegen een niet zo’ n sterke tegenstander. Volgende vrijdag, thuiswedstrijd tegen Diest.

City Pirates :

Jelte Schrauwen, Jannick Van Sanden, Jens Muyshondt, Cody Van De Velde, Rik Smets, Kadir Yilmaz, Karim Wilms (50’ Mohamed Sefiani), Stef Lyssens, Brent Van Den Abeele, Mo El Jattari (60’Chris Choungo), Zed Rommens

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*