Merksem

K Hove Sport – City Pirates B

Zondag, 20 november, nemen onze jongens het op tegen Hove Sport. De wedstrijd zal gespeeld worden in het complex te 2540 Hove, L. Dumortierstraat (handig voor de gps) en start om 14u30.

Hove kennen we reeds van vorig seizoen, geen te onderschatten tegenstander, want ze eindigden op de 4de plaats in het eindklassement. In de heenronde moesten we misschien nog onderdoen en zijn we met 5-2 verloren maar toen we ze thuis op Jef Mermans ontvingen hebben we toch 1-0 gewonnen. Momenteel staat Hove op de 3de plaats in het klassement, maar zoals iedereen weet wil dat in voetbal niets zeggen.

Uiteraard heb ik deze week ook weer een jongeman kunnen strikken voor een interview. Zelfs niemand minder dan onze doelman, onze “number 1”, Mats Van Moortel.

 

Naam: Mats Van Moortel

Leeftijd: 19 jaar

Ploeg: 4de prov.

Positie: nummer 1 – doelman

 • Stel jezelf even in het kort voor.

Ik ben Mats Van Moortel en ben doelman bij het eerste elftal bij de ploeg in 4de prov. Ook sta ik in de goal in de zaal bij Schoten United 76 (2e klas). Momenteel zit ik in mijn laatste jaar Bedrijfseconomie.

 • Hoe oud was je toen je bent beginnen voetballen?

Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen bij Ternesse omdat deze club dicht bij huis was. Ik ben daar maar 1 seizoen gebleven want Beerschot is mij toen komen halen. Bij Beerschot heb ik uiteindelijk 2 seizoenen gespeeld en heb dan de overstap naar  FC Antwerp gemaakt. Na 4 seizoenen ben ik dan samen met vrienden naar City Pirates gekomen. Ondertussen is het al mijn 6de seizoen hier.

 • Wanneer ben je naar City Pirates gekomen en waarom? Hoe ben je hier terechtgekomen?

Toen ik 2de jaars knaap was, denk op mijn 14 jaar, zijn we met een hele groep van Antwerp naar City Pirates gekomen. Ik was sowieso al van plan om naar een andere ploeg te gaan en dit was een goede oplossing omdat we met deze groep konden samen blijven. 3 seizoenen later zijn we dan kampioen gespeeld.

 • Heb je altijd in de goal gestaan?

Bij de duiveltjes moesten we wisselen en heb ik dan ook af en toe op het veld gestaan. Maar ik vond dat zo plezant in de goal staan, dat ik dat dan ook ben blijven doen en nu nog altijd doe. Ook sta ik in de zaal in de goal. Bij Ternesse zochten ze een doelman voor hun zaalploeg en daar heb ik dan 2 of 3 seizoenen gespeeld. Daarna heb ik 3 seizoen bij Chase, Topsport Antwerpen in de zaal gespeeld. Nu speel ik als doelman bij Schoten, dat is 2de klas in de zaal.

 • Wat zijn je leukste herinneringen die je zijn bijgebleven tot hiertoe?

Absoluut ons kampioensjaar, het 2de seizoen bij trainer Jurgen. Antwerpen en Beerschot blijven natuurlijk ook mooie herinneringen want dat was een unieke ervaring. Je speelde tegen ploegen waar je anders nooit zou tegen spelen.

 • Na de U21 stopte het verhaal bij onze club sowieso voor je. Vorig seizoen is dan het eerste elftal in 4de opgericht. Wat vind je van dit initiatief?

Bij de U21 ben ik midden in het seizoen gestopt en heb ik enkel nog in de zaal gespeeld. Dat is dan ook veel minder trainen en dat begon wel serieus te knagen. Toen ik dan de kans kreeg om bij de 4de prov. in de goal te staan vond ik dat een heel goede oplossing. Mijn hart ligt sowieso bij de club en zo kon ik dan terugkomen en blijven bij de club. Het is uiteindelijk heel positief uitgedraaid en ik ben heel blij met de kans die ik heb gekregen.

 • Het eerste seizoen van het eerste elftal in 4de is achter de rug en het nieuwe is ondertussen al een tijdje bezig. Hoe heb je dat eerste seizoen ervaren?

Ik ben een tijdje gestopt met voetballen en speelde enkel nog in de zaal. Ze zijn dan komen vragen of ik interesse had om bij de 4de prov. in de goal te staan. Ik had hier een dubbel gevoel bij omdat het “maar” provinciaal voetbal, maar dat heb ik dus serieus onderschat. Het was een heel moeilijk seizoen, een echt leerjaar. We hebben verschillende keren zware cijfers behaald en dat was absoluut niet leuk maar wel heel leerrijk.

 • Is er veel verschil met de groep van vorig seizoen en deze van dit seizoen?

Ja, dat vind ik wel. Er zijn niet veel spelers weg, maar e is duidelijk versterking bijgekomen op bepaalde posities waardoor de ploeg zeker sterker is nu. We zijn beter ingespeeld  op elkaar en kennen mekaar ook beter. Persoonlijk vind ik het een betere ploeg dan vorig seizoen.

 • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Ik heb niet echt verwachtingen, misschien buiten het beter doen dan vorig seizoen. Toch denk ik dat top 5 mogelijk moet zijn, want vind dat we er wel de ploeg voor hebben. Momenteel vallen de resultaten wat tegen. Ik hoop dat we de 2de helft beter zullen doen en gaan stijgen in de ranking.

 • Wat vind je van de evolutie die onze club heeft gemaakt tot nu toe?

Heel hard veranderd. Ik heb enkel de laatste naamsverandering meegemaakt. Maar ik vind wel dat er meer geïnvesteerd is geworden in de jeugd de laatste jaren, er wordt betere jeugd gecreëerd. Wat ik wel positief vind is de fusie met Olympic Deurne en Linkeroever.

 • Wie is je meest favoriete speler aller tijden? Welke Belgische speler kan je het meeste bekoren?

Vroeger was Jean-Marie Pfaff mijn grote voorbeeld. Voor mijn wedstrijd keek ik altijd naar reportages over hem om me voor te bereiden op de wedstrijd. Nu heb ik niet echt een idool, alhoewel ik Thibaut Courtois wel een goede doelman vind.

Als Belgische speler heb ik wel respect voor Radja Nainggolan. Een speler die het positiespel goed beheerst. Jammer dat hij niet geselecteerd werd voor de Rode Duivels.

 • Wat zijn je kwaliteiten en werkpunten?

Qua kwaliteiten vind ik dat ik wel goede reflexen heb, daarom dat ik ook zeer goed presteer in de zaal. Volgens velen ben ik een goede lijnkeeper. Ik vind van mezelf dat ik 1 op 1 toch vaak goed tussenkom, wat toch niet altijd heel evident is. Ondertussen is mijn meevoetballen fel verbeterd tegenover vroeger, toen was het dramatisch want ik geraakte met mijn uittrappen niet ver uit de backlijn.

Werkpunten zijn vooral de hoge ballen die voortkomen uit corners. Voor mij zal dit altijd een werkpunt blijven omdat ik een kleine doelman ben. Ik moet me leren blijven concentreren gedurende heel de wedstrijd. Persoonlijk vind ik dat ik nog altijd veel kan leren.

 

Bedankt Mats en heel veel succes zondag tegen Hove!!!

mats-1 mats-2

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*