Merksem

City Pirates B – Jong Antwerpen Sport

Jong Antwerpen is een ploeg waar we vorig seizoen ook al tegen hebben gespeeld en met toch wel mooie resultaten, 3-8 en 4-0 gewonnen. Onze jongens hebben gisteren, jaja op een vrije dag, nog een stevige training afgewerkt als voorbereiding op de wedstrijd voor morgen. Supporters zullen op post zijn en wij kunnen onze jongens alleen maar steunen en hopen op net zo een goede resultaten als afgelopen seizoen.

Wedstrijd start om 14u30 op het Jef Mermansstadion. Iedereen welkom!!

Uiteraard heb ik weer een speler kunnen strikken voor een interview en deze week was het niemand minder dan Jonathan Van den Bossche, onze “Witte”.

Naam: Jonathan Van den Bossche

Leeftijd: 21 jaar

Ploeg: 4de prov.

Positie: nummer 10

 • Stel jezelf even in het kort voor.

Mijn naam is Jonathan Van den Bossche en ben 21 jaar. Ondertussen is dit mijn 3de seizoen op City Pirates. Ik heb een seizoen bij de nat.res. gespeeld en ondertussen is het mijn 2de seizoen bij het eerste elftal in 4de prov. Dit combineer ik met mijn studies orthopedagogie, waar ik aan mijn 2de jaar bezig ben.

 • Hoe oud was je toen je bent beginnen voetballen?

Ik was 5 jaar toen ik begon bij de “pluimpjes” van Borsbeek Sport. Daar heb ik tot 2de-jaars miniem gespeeld, dus tot ongeveer mijn 13 jaar. Dan heb ik de overstap gemaakt naar Berchem Sport. Bij Berchem heb ik vooral op nationaal niveau gespeeld en wel tot de U19. Samen met trainer Serge Flumens heb ik dan de overstap gemaakt naar City Pirates naar de nat.res. Sinds vorig seizoen speel ik voor het eerste elftal in 4de prov. na een zware kwetsuur bij de nat.res.

 • Wanneer ben je naar City Pirates gekomen, dus hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik denk dat ik 18 jaar was toen ik naar City Pirates ben gekomen. Dit was samen met mijn toenmalige trainer van de U19 te Berchem Serge Flumens (die nu T3 is bij het eerste elftal A). Hij vond dat er bij City Pirates meer doorgroeimogelijkheden waren dan bij Berchem naar het eerste elftal toe.

 • Welke posities heb je gespeeld tijdens je voetbaljaren? Wat is je meest favoriete positie?

Eigenlijk heb ik zowat op alle posities al gepeeld. Vanaf we echt met positiespel begonnen te spelen heb ik eigenlijk meestal op 8, 9 en 10 gespeeld. Een echt favoriete positie heb ik niet, ik ben gewoon heel blij iedere keer als ik mag spelen.

 • Wat zijn je leukste herinneringen die je zijn bijgebleven tot hiertoe?

Als ik echt iets moet kiezen dan moet ik toch echt wel zeggen mijn seizoen bij de U19 nat. bij Berchem Sport onder leiding van trainer Serge Flumens. We hadden een heel toffe ploeg maar vooral goede ploeg. Veel jongens zijn dat seizoen ook doorgegroeid naar het eerste elftal van Berchem en hebben hun kans gekregen.

 • Het eerste seizoen van het 1ste elftal in 4de is achter de rug en het nieuwe seizoen is ondertussen al een tijdje bezig. Hoe heb je dat eerste seizoen ervaren?

Het was een serieuze aanpassing van de nat.res. naar het eerste elftal in 4de prov. Het was/is een heel ander soort van voetbal maar het was zeker en vast een goede leerschool dat eerste seizoen. Zeker voor hetgeen nog komen moet. Na mijn blessure kan ik mij terug focussen op mijn voetbal en  wie weet wat er nog in de toekomst ligt.

 • Wat is je positie bij de 4de?

Meestal speel ik op het middenveld, vooral op positie 10 of 8. Bij de nat.res. speelde ik meestal op positie 8, dus het zijn posities die ik gewoon ben om te spelen en die me wel goed liggen.

 • Vind je dat er veel verschil is tussen de ploeg van vorig seizoen en deze van dit seizoen?

Er is vooral een kwaliteitsverschil naar vorig seizoen toe. Er zijn vele nieuwe spelers bijgekomen wat als gevolg geeft dat er voor elke posities wel concurrentie is. Het grootste verschil vind ik is dat er nu meerdere spelers voor eenzelfde positie zijn dus.

 • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Persoonlijk zou ik graag zelf meer scoren. Maar qua ploegverband zeker hoger eindigen dan vorig seizoen. Om dit te kunnen bereiken moeten we meer omhoog kijken en beter doen. Top 5 is niet onmogelijk maar is op dit moment nog een lange weg. Vooral na de laatste wedstrijden is gebleken dat we nog veel werk voor de boeg hebben.

 • Wat vind je van de evolutie die onze club heeft gemaakt tot nu toe?

Eerlijk gezegd heb ik dat niet echt meegemaakt. Dit is nog maar mijn derde seizoen en ben hier toegekomen net met de naamsverandering naar City Pirates. Eigenlijk was 4de prov. niet mijn doel maar het is nu eenmaal anders gelopen. Ik heb bewust gekozen om bij dit elftal te spelen omdat ik graag bij de club wilde blijven en na mijn blessure de ploeg in 4de prov. in eerste instantie wel een goede manier vond om mijn conditie terug op te krikken. Je weet nooit wat de toekomst na de 4de prov. nog kan brengen.

 • Wie is je meest favoriete speler aller tijden? Welke Belgische speler kan je het meeste bekoren?

Zonder twijfel Zinedine Zidane! Het is een speler met een ongelooflijke traptechniek. Een echte nummer 10, een voorbeeld voor velen. Hij is absoluut de beste speler uit zijn tijd.

Als Belgische speler kies ik bewust voor Toby Alderweireld. Een speler die altijd op zijn niveau speelt en bijna nooit slecht presteert. Nooit gezien dat een speler zo weinig fouten maakt.

 • Even een kleine zelfevaluatie. Wat vind je van je jezelf je kwaliteiten en werkpunten?

Dan begin ik eerst met mijn werkpunten. (Heb de indruk dat je die belangrijker vindt dan je kwaliteiten, bewonderingswaardig…) Ik vind dat mijn scorend vermogen beter kan. Aan mijn zelfbeheersing moet ik echt nog werken. Persoonlijk vind ik dat mijn linkervoet en positiespel nog wat oefening kan gebruiken. Aan mijn leiderskwaliteiten op het veld wil ik graag nog werken want vind dit toch belangrijk.

Mijn kwaliteiten (of de sterkere punten die een meerwaarde vormen voor de ploeg) vind ik mijn speloverzicht en werkkracht. Ook via mijn duelkracht en kopspel vind ik dat ik toch een bijdrage lever aan onze ploeg.

En Jonathan, ik vind dat je zeker je schitterende techniek niet mag vergeten want die is toch van grote (meer)waarde bij het spel dat jullie spelen.

 jonathan jonathan

 

 

jonathan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*