Merksem

KFC Heidebl. Pulderbos – City Pirates B

Een nieuwe naam in de reeks dit seizoen. KFC Heidebl. Pulderbos staat momenteel 5de in het klassement, dus alles is mogelijk tegen deze ploeg. De supporters zijn net zo benieuwd naar de wedstrijd nu zondag 6 november als de spelers en sportieve staf.

Het voetbalplein is gelegen op de Mastenbaan in Pulderbos. Wedstrijd start om 14u30, maar de harde supporterskern is uiteraard ruim op tijd aanwezig om nog een pintje te drinken voor aanvang van de wedstrijd en al vast een woordje te wisselen over hetgeen we gaan mogen verwachten.

Al vast een voorbeschouwing van het veld dat ons te wachten staat…

kfc-heidebl-pulderbos

 

 

 

 

 

 

 

Naar aanleiding van de wedstrijd een interview met onze “numero 10”, Jordy Michielssen.

Naam: Jordy Michielssen

Leeftijd: 19 jaar

Ploeg: 4de prov.

Positie: 10

  • Stel jezelf even kort voor.

Mijn naam is Jordy Michielsen en ben 19 jaar. Ik woon al mijn hele leven in Merksem. Momenteel volg ik lassen in het Atheneum van Schoten.

  • Hoe oud was je toen je begon te voetballen? En waar heb je zoal gespeeld?

Ik was 5 jaar toen ik werd gebeten door de voetbalmicrobe. Mijn hele familie is bezeten van voetbal dus was het een logisch gevolg. Ik ben begonnen op OLSE en heb daar 2 seizoenen gespeeld. In 2004 heb ik de overstap naar R. Antwerp FC gemaakt en ben daar uiteindelijk 9 seizoenen gebleven. Op mijn 16 jaar heb ik dan met een transfer naar City Pirates gegaan.

  • Wanneer ben je naar City Pirates gegaan en hoe ben je hier terechtgekomen?

Op mijn 16 jaar ben ik van Antwerp naar City Pirates gekomen. Veel vrienden van mijn leeftijd speelden reeds bij City Pirates en het leek me leuk om samen in dezelfde ploeg te spelen. Mijn eerste seizoen was bij de U17 met Jurgen als trainer. Datzelfde seizoen, mijn eerste seizoen bij City Pirates, speelden we kampioen.

  • Welke posities heb je gespeeld? Wat is je meest favoriete positie?

Meestal heb ik op 7 (rechts vooraan) of op 11 (links vooraan) gespeeld. Maar regelmatig speelde ik ook op 10 en dat blijft toch nog altijd mijn meest favoriete positie. Dat is ook de positie waar ik bij mijn ploeg in 4de prov. speel.

  • Wat zijn je leukste herinneringen die je zijn bijgebleven van al je voetbalseizoenen tot hiertoe?

Vooral het kampioenschap met de U17 tijdens mijn eerste seizoen bij City Pirates. Het was een tof seizoen, qua ploegverband hadden we een toffe groep en ook een goede trainer. Dat blijven mooie herinneringen.

Uiteraard vergeet ik mijn seizoenen bij Antwerp niet. Het was een lange periode met heel veel mooie herinneringen en vele momenten die ik nooit zal vergeten.

  • Het is je eerste seizoen bij de 4de Hoe ervaar je het spelen bij de ploeg in 4de prov. tot hiertoe? Is er veel verschil met de jeugd/U19?

Ik vind het vooral heel leerrijk. Het spel op zich is totaal verschillend met de wedstrijden bij de jeugdreeksen. De sfeer is evengoed want we hebben een toffe groep, maar de druk is veel groter. Het gaat er veel harder aan toe en je moet echt vechten voor je positie. De plaatsjes zijn duur en beperkt dus je moet er altijd voor 100% voor gaan en er staan.

  • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Ik ben er van overtuigd dat we met deze ploeg toch top 5 moeten kunnen halen. De resultaten moeten natuurlijk meezitten en dat wil uiteraard zeggen dat er gescoord moet worden.

  • Als de ploeg in 4de er niet zou zijn, dan was het verhaal bij City Pirates ten einde geweest voor jou. Wat vind je van dit initiatief?

Ik vind het een heel goed initiatief. Het geeft aan vele jeugdspelers de kans om toch verder te kunnen blijven voetballen bij City Pirates. Je krijgt de kans om toch nog verder te groeien.

  • Wat vind je van jezelf dat je kwaliteiten zijn en je werkpunten?

Mijn kwaliteiten vind ik vooral mijn techniek en lange ballen, ook heb ik veel werkkracht en een goede portie doorzettingsvermogen.

Jordy, we wensen jou en de rest van de ploeg heel veel succes zondag!! GO GO PIRATES!!!

jordy jordy1

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*