Merksem

Nationale Reserven : Weer drie punten rijker !!

Vorige week een thuiswedstrijd tegen Sterrebeek, deze week terug thuis tegen Turnhout. Onze tegenstrever van vanavond was redelijk zwak aan de competitie begonnen. Maar “’t kan verkeren“ zei  Bredero ooit. In hun laatste twee wedstrijden haalden ze een vier op zes. Voetballen zoals de weken daarvoor was onze boodschap en zeker de tegenstander niet onderschatten. De Turnhoutse jonge garde begon hevig aan de match en daar hadden we het behoorlijk lastig mee, de eerste twintig minuten waren zij de betere ploeg, zonder echt gevaarlijk te zijn. Dan beginnen wij ook beter te spelen, mede door een tactische zet van coach Tim die Sefiani en Jens van flank laat wisselen. Bij de eerstvolgende aanval brengt Jens de bal voor en Sefiani tikt aan de tweede paal binnen. 1 – 0. We spelen dan ongeveer een half uur en we komen nu echt onder stoom. Twee minuten later  kunnen we een strafschop niet benutten. In de 35ste minuut zet Sefiani druk op de doelman en Kadir zet de 2 – 0 op het bord.

De mannen van het Turnhoutse park geloven in het begin van de tweede helft nog in hun kansen. Maar dat ontnemen we hen door in de 55ste minuut een  derde te maken, weer eentje van Kadir na een snel uitgevoerde counter. 3 – 0. Dan gaat het snel, twee minuten later weer Kadir na een subtiele pass van Karim. 4 – 0. De riem wordt er even afgelegd en Turnhout maakt er ook eentje 4 – 1. Als apotheose brengt Chris de stand op 5 – 1 na voorbereidend werk van Bjorn en dit tien minuten voor het einde. Volgende week vrijdag staat één van onze verste verplaatsingen op het programma, naar het Limburgse Wellen. Weerom gaan we voor de volle buit al zal dat niet makkelijk zijn maar moeilijk gaat ook.

City Pirates :

Jelte Schrauwen, Jannick Van Sanden, Gianni Defossé, Jens Muyshondt,  Cody Van De Velde (60’Jesse Aelbrecht), Zed Rommens, Rik Smets, Kadir Yilmaz (65’Chris Choungo), Karim Wilms ( 65’Bjorn Bruggeman), Mohamed Sefiani, Stef Lyssens, Jordy Deboeure

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*