Eerste Ploeg

Verslag FC. Turnhout – City Pirates

Turnhout wint thuis van sterke City Pirates

Onze eerste ploeg is zaterdag onderuit gegaan op het veld van FC. Turnhout. Trainer Yves Van Heurck bracht geen wijzigingen door aan de ploeg van vorige week. In doel nog steeds Stefan Roef. Vanachter waren Van Den Broeck, Van Den Abeele, Van Den Bogerd en Seiffermann weer van de partij. Op het middenveld namen Kwik, Van Zantvoort en Vertommen hun vaste posities in terwijl aanvallend ook weer Daas, Nesen en Dermaut in de ploeg stonden.

Turnhout begint scherp aan de wedstrijd met hoge druk op de helft van de City Pirates. Na negen minuten spelen wordt hun scherpe start beloond met hun eerste doelpunt van de avond. Schijvenaars krijgt centraal voor doel de bal en schiet knap binnen. Twee minuten later is het weer prijs en is het opnieuw Schijvenaars die op een gelijkaardige manier de twee nul binnen legt.

Deze twee snelle tegendoelpunten zorgen er voor dat onze piraten wakker schieten en wordt er meer druk naar voor gezet. Bij de eerste aanvallende actie wordt Van Zantvoort omver gelopen in de zestien meter maar Ref Janssens beslist dat het geen fout is. Niet veel later kan Nesen de aansluitingstreffer via de paal binnen schieten van buiten de zestien: 2-1.

Na de goal van Nesen goal lijken de City Pirates bevrijdt te voetballen. Dermaut zet Van Zantvoort met een sublieme hak alleen voor doelman Horsten die knap redt. Niet veel later is het opnieuw Dermaut die een geweldige actie inzet en zichzelf los maakt van de verdediging maar opnieuw staat Horsten in de weg.

Aan de overzijde dan komt Turnhout weer gevaarlijk voor doel maar doelman Roef komt geweldig uit en haalt de bal uit de voeten van de aanvaller. Na deze tegenprik van de thuisploeg is het de rest van de eerste helft City Pirates al wat de klok slaagt.  Dermaut slaagt er in om weer alleen voor doel te komen maar kan niet afdrukken in twee keer. Ook Nesen laat zich opmerken met een schot van ver buiten de zestien net zoals Van Zantvoort. Afwerken lukt echter niet.

Na de rust komen onze jongens sterk uit de kleedkamer. Zowel Dermaut als Van Zantvoort krijgen de kans op de gelijkmaker maar de bal wilt er niet in. Turnhout laat zich niet doen en met een gevaarlijke voorzet komen ze bijna op 3-1. Doelman Roef pakt de bal echter met een zeer knappe parade. Niet veel later is het opnieuw Roef die alles uit de kast moet halen op een kopbal juist onder de lat.

In de laatste twintig minuten wordt er door trainer Van Heurck Beslist om alles op alles te zetten en zo langszij te komen. Hij beslist om met een driemansverdediging de wedstrijd uit te spelen. Spijtig genoeg pakt die gok verkeerd uit en slaat Turnhout munt uit die verandering. Via links kan Dellien doorbreken en in twee keer scoren. De eerste bal wordt nog knap gered door Roef maar op de tweede inzet heeft hij geen antwoord meer. Niet veel later is het diezelfde Dellien die de eindscore vastlegt met een goed uitgespeeld doelpunt: 4-1 voor Turnhout.

Een verdiende overwinning voor de thuisploeg zij het met wat overdreven cijfers.

* SCHEIDSRECHTERS: Jeroen Janssens, Glenn Timmermans (A), Kris Vanderhaegen (A)

* DOELPUNTEN: ‘9 Schijvenaars, ’11 Schijvenaars, ’18 Nesen, ’84 Dellien, ’87 Dillien.

* SC. City Pirates: Roef (D), Vertommen (’70 El Jattari), Van Den Bogerd, Van Zantvoort, Dermaut, Van Den Abeele, Kwik (K), Van Den Broeck, Seifermann, Daas, Nesen (’76 Masimento Borges).

*  FC. Turnhout: Horsten (D), Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys, Dillien (’87 Goosens), Versmissen, Schijvenaars (’89 Brouwers), Van De Vel (’85 Eelen), Machielsen, Proost.

* GELE KAARTEN: Paridaans, Eyeson, Seiffermann, Van Den Broeck.

* RODE KAARTEN: Geen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*