Eerste Ploeg

Verslag Sterrebeek – City Pirates

Op zondag 23 oktober speelde onze eerste ploeg hun negende wedstrijd van het seizoen in Sterrebeek. Een must win om mee te kunnen draaien aan de top. Op een vijfde plaats op zes punten van de leider is alles nog mogelijk. Na een tiental minuten aftasten was het de thuisploeg die de eerste kans van de wedstrijd had. De inzet van Sterrebeek werd echter goed gepareerd door doelman Roef.

Na deze eerste prik van Sterrebeek schoten onze piraten wakker en niet veel later schoot Dimitri Nesen over nadat hij de bal afsnoepte op het middenveld. De toon voor de wedstrijd was gezet. Met hoge druk zetten onze Pirates de jongens van Sterrebeek vast op hun eigen helft. De weinige keren dat Sterrebeek toch over de middellijn geraakte was onze ijzersterke verdediging er als de kippen bij om de bal opnieuw in de ploeg te krijgen.

Via de hoog opkomende backs Joy Van Den Bogerd, Brent Van Den Abeele en flankspeler Dimitri Nesen konden onze jongens een aantal maal dreigen. Op het moment van de waarheid was het echter juist niet goed genoeg. Éénmaal kwamen onze Pirates alleen voor de keeper maar de inzet van Tristan Dermaut op de rand van de kleine rechthoek werd knap gered door doelman Vandervorst.

Doorheen de rest van de eerste helft waren de Antwerpenaren de betere ploeg. Toch was het nog even de adem inhouden toen Sterrebeek op slag van rust een kans bij elkaar voetbalde. Gelukkig voor de bezoekers mistte Vandervondelen zijn schot volledig.

Na de rust kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer. Een schot van buiten de zestien valt op de lat, bijna was het 1-0. Dit leek onze Pirates wakker te schudden. Niet veel later was het Dermaut die aan de andere zijde op het doel afstevende. Opnieuw werd de bal gered door Vandervorst en ook in tweede instantie kon Nesen niet afwerken. Ook zijn schot werd knap gepareerd door Vandervorst.

Onze jongens pakken hierna het heft weer in handen en opnieuw is het Nesen die voor gevaar zorgt met een schot uit  de tweede lijn. Op het middenveld werd het spel stevig gespeeld en dit zorgde voor frustratie bij de tegenpartij. Camara haalt na een fout uit naar één van onze spelers, normaal een donkerrode kaart, maar ref Bury houdt het bij geel.

Sterrebeek komt nu sterker opzetten en voetbalt een paar kansen bij elkaar. Verder als een paar zwakke schoten uit de tweede lijn komen ze echter niet. In de laatste vijf minuten pakt Camara zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor ostentatief klappen naar de scheidsrechter en moet de thuisploeg met tien verder.

Niet veel later wordt Dimitri Nesen aangelopen in de zestien, een duidelijke strafschopfout, maar scheidsrechter Bury beslist er anders over. Ook de laatste inzet van de wedstrijd gaat juist over en is tekenend voor de wedstrijd die onze eerste ploeg afwerkte. Sterk maar juist niet goed genoeg.

Eindstand 0-0.

* SCHEIDSRECHTERS: Erik Bury, Stijn Mertens (A), Bernardus Van Hofwegen (A)

* DOELPUNTEN: Geen

* SC. City Pirates: Roef (D), Vertommen (’82 El Jattari), Van Den Bogerd, Van Zantvoort, Dermaut, Van

Den Abeele, Kwik (K), Van Den Broeck, Seifermann, Daas (’45 Masimento Borges), Nesen.

* K. OVC. Sterrebeek: Vandervorst (D), Vanderelst (K), Mertens, Beerten, Blanckaett, Gharmaoui (’60

Camara), Vandervondelen, Simons (’74 Marion), De Pauw, Vuerinckx (’74 Neshovanocich), Ben

Abbes.

* GELE KAARTEN: Nesen, Camara (2x), Vandervondelen, Beerten.

* RODE KAARTEN: Camara (2x Geel).

Verslaggever: Luther Rommens

2 Comments

  1. lermusiaux

    welke wedstrijd is met gesloten deuren gespeeld want ik heb nog maar 8 wedstrijden gezien ?

  2. Luther Rommens

    Ik zal verstrooid geweest zijn. Acht is inderdaad het juiste getal 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*