Merksem

City Pirates B – K. Massenhoven VC

Vandaag, zondag 25 september, spelen onze jongens tegen K. Massenhoven VC in het Jef Mermansstadion om 15u00. Massenhoven speelde vorig seizoen nog in 3de prov.

Deze keer laten we Andrew Schillemans aan het woord, die zijn 15-jarig jubileum viert vandaag bij onze club.

NAAM: Andrew Schillemans

LEEFTIJD: 21 jaar

PLOEG: 1ste elftal 4de prov.

POSITIE: 3 of 4

 1. Stel jezelf even in het kort voor.

Mijn naam is Andrew Schillemans en ben 21 jaar. Sinds mei dit jaar werk ik al bouwvakker bij Bouwwerken Vermeiren. Ondertussen ben ik al sinds juli vorig jaar in een vaste relatie met mijn vriendin Anse.

 1. Volgens onze gegevens ben je vandaag, zondag 25 september, dag op dag 15 seizoenen aangesloten bij onze club. Hoe ben je bij onze club terechtgekomen?

Ik zal ongeveer 6 jaar zijn geweest. Marc Dictus was 15 jaar geleden trainer op KSC Merksem en had spelers te weinig. Dus stelde hij de vraag of ik zin had om te voetballen met zijn zoon Yarrid, waar ik goed bevriend mee was. En zo ben ik dan bij City Pirates, toen nog Merksem, binnengerold.

 1. Welke posities heb je gespeeld? En wat is je meest favoriete positie?

Ik heb al op vele posities gespeeld. In het begin van mijn voetbalcarrière vooral op links of rechts vooraan (7 of 11). Later verdedigend centraal middenveld (6 of 8) en nu de laatste jaren centraal achteraan (3 of 4).

Mijn meest favoriete positie is toch op 8 of 6 omdat je daar meer aanvallende penetraties kan uitvoeren. Je komt meer aan de bal en kan het spel meer verdelen.

 1. Wat zijn de leukste herinneringen die je zijn bijgebleven tot hiertoe?

Absoluut het kampioenschap 2 seizoenen geleden met de U21prov. onder leiding van Eric Van den Eynde. De titel behalen op de laatste speeldag was onvergetelijk. Zeker met zo een toffe ploeg!

 1. Het eerste seizoen van het 1ste elftal in 4de prov. is achter de rug en het nieuwe seizoen is ondertussen vorige week gestart. Hoe heb je dat eerste seizoen ervaren?

Als een leerjaar. We wisten dat het moeilijk ging zijn, waardoor je moest vechten voor elke meter en elk punt. Dit jaar kan alleen maar beter aflopen door de kwaliteitsinjectie in de groep.

 1. Is er veel verschil met de groep van vorig seizoen en deze van dit seizoen?

Buiten dat er sterke aanwinsten zijn bijgekomen, is de sfeer in de groep hetzelfde gebleven. Omdat er een nieuwe trainer is heeft niemand een voorsprong, dus zijn de plaatsjes duur geworden. De gedrevenheid op wedstrijden en trainingen is daarom ook zee hoog.

 1. Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Om zo hoog mogelijk te eindigen met deze groep/ploeg en zoveel mogelijk te spelen. Met deze groep is top 10 zeker haalbaar.

 1.  Wat vind je van de evolutie die onze club heeft gemaakt?

Ik heb alle naamsveranderingen van de club meegemaakt. Met alle projecten waar de club nu mee bezig is vind ik zeer goed. De laatste naamsverandering was wennen in het begin omdat je al zolang gewoon bent van bij “Merksem” te sjotten en je nu ineens een piraat bent. Vooral de opstart van de ploeg in 4de provinciaal en de gewestelijke reserven vind ik een heel goede zet, zo krijgen spelers waarvoor het verhaal City Pirates normaal gedaan was toch nog een kans om hier te blijven spelen.

 1. Als er geen ploeg in 4de provinciaal was gekomen had je voetbalcarrière waarschijnlijk gestopt bij onze club, net zoals voor vele andere spelers. Wat vind je van dit initiatief?

Het is een goed initiatief maar toch een hele aanpassing van jeugdvoetbal naar een eerste elftal. Het verschil is toch groter dan we allen hadden verwacht. Door de oprichting van deze ploeg is bijna de volledige kampioensploeg van enkele seizoenen geleden mee in dit project kunnen stappen en samen kunnen blijven. Dankzij de oprichting van deze ploeg en de gewestelijke reserven krijgen vele spelers toch de kans om bij City Pirates te blijven.

 1. Wie is je meest favoriete speler aller tijden? En welke Belgische speler kan je het meeste bekoren?

Thiago Silva zonder twijfel. Zijn fysieke paraatheid op zijn leeftijd vind ik zeer impressionant. Het is niet iedereen gegund om zo  een gave van verdedigen te hebben al hem.

Vincent (Vince The Prince) Kompany. Niet iedereen krijgt de kans om op zo een jonge leeftijd in een eerste elftal op topniveau te spelen. De progressie die hij over de jaren heen heeft gemaakt is indrukwekkend. Het enige spijtige aan zijn carrière tot nu is zijn blessureleed.

 1. Wat is je positie bij het 1ste elftal in 4de prov.? Wat zijn je kwaliteiten en werkpunten?

Ik speel centraal achteraan samen met Jesse, op 3 of 4, net zoal Kompany.

Als ik mezelf moet beoordelen als verdediger  dan denk ik dat mijn kwaliteiten liggen bij mijn snelheid, lange bal en werkkracht. De punten waaraan ik nog moet werken zijn mijn gericht kopspel, zodat ik mijn goaltje bij stilstaande fases kan meepikken. Ik moet ook leren zwijgen tegen de scheids en soms moet ik kiezen om op een makkelijke manier uit te voetballen.

 

Bedankt voor dit interview en nogmaals proficiat met je 15-jarig “jubileum” bij de club. Veel succes vandaag met de wedstrijd tegen K. Massenhoven en de rest van het seizoen. Wij duimen mee voor een plaats in de top 10!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*