Merksem

K. Rac. Emblem – City Pirates B

Morgen, zondag 18 september, trekken de jongens van het eerste elftal B 4de prov. naar K. Rac. Emblem. De wedstrijd start om 15u00 en wordt gespeeld op Terrein 1, Dorpsstraat te Emblem.

Vandaag laten we Yoshi van den Eynden aan het woord.

NAAM: Yoshi van den Eynden

LEEFTIJD: bijna 21 jaar

PLOEG: 1ste elftal 4de prov.

POSITIE: 2

  • Stel jezelf even in het kort voor.

Mijn naam is Yoshi van den Eynden en ben bijna 21 jaar. Ik voetbal sinds mijn 6 jaar. Op school heb ik de studies elektriciteit gestudeerd en ik werk nu dan ook als elektricien bij Ibelec.

  • Hoe oud was je toen je bent beginnen voetballen?

Zoals ik al zei was ik 6 jaar toen ik begon met voetballen, bij de duiveltjes op Schoten. Ik woonde toen in Schoten en was met mijn papa gaan sjotten in het park. Een trainer van Schoten passeerde en bleef even kijken en vroeg of ik geen interesse had om in een voetbalclub te komen voetballen. Ik ben dan eens gaan meetrainen en had de microbe te pakken en heb me aangesloten bij Schoten.

  • Je hebt stap gezet van FC Schoten naar City Pirates. Hoe oud was je toen en hoezo deze overgang?

Ik denk dat ik toen een 16 of 17 jaar zal geweest zijn. Ik wou graag op een hoger niveau spelen en meer ervaring opdoen. Bij Schoten was dit niet mogelijk en kreeg je als jeugdspeler geen kansen en ik zag dat dit bij Merksem wel mogelijk was. Ik denk dat mijn eerste jaar hier was bij de U23 (trainer Carl Slootmans) en daarna U21 (trainer Eric Van den Eynde) en vorig seizoen 1ste elftal 4de prov, toen trainen Patrick Lockefeer.

  • Het eerste seizoen van het 1ste elftal in 4de is achter de rug en het nieuwe seizoen is ondertussen vorige week gestart. Hoe heb je dat eerste seizoen ervaren?

Vooral als leerschool. We hebben veel nederlagen gehad maar daaruit hebben we veel geleerd, veel meer dan bij de jeugd. Mijn gevoel is dat we daar dit seizoen alleen maar sterker door zullen uitkomen.

  • Is er veel verschil met de groep van vorig seizoen en deze van dit seizoen?

Nee, ik vind persoonlijk van niet. Er zijn enkele nieuwe spelers maar de sfeer is nog hetzelfde als vorig seizoen. We hebben een hele goede groep die sterk aan elkaar hangt. Wel vind ik dat er meer gedrevenheid is dan vorig seizoen.

  • Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Vooral om zoveel mogelijk te mogen spelen door zo goed mogelijk te trainen en te spelen tijdens de wedstrijd. Ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen in de ranking, maar denk dat we sowieso top 10 kunnen bereiken met deze groep.

  • Wat vind je van de evolutie die de club heeft gemaakt tot nu toe?

Ik heb enkel de naamsverandering van Merksem Antwerpen Noord SC naar SC City Pirates meegemaakt. Uiteraard ben ik op de hoogte van de vele sociale projecten die er lopen maar ben daar niet rechtstreeks bij betrokken. Ik vind die projecten wel heel goed voor de kinderen en vind dat de club heel goed werk levert.

  • Wie is je meest favoriete speler aller tijden? En welke Belgische speler kan je het meest bekoren?

Absoluut Cristiano Ronaldo! Zijn stijl en manier van spelen trekt me enorm aan. Hij mag dan show hebben maar dat maakt zijn spel des te interessanter en het hoort erbij. Hoe hij met een bal overweg is echt knap. Het is gewoon het totaalpakket en hij brengt voetbal dat leuk is om naar te kijken.

Als Belgische speler ben ik toch fan van Kevin De Bruyne. Hij heeft het ver geschopt en hij heeft ook alles als speler: traptechniek, passie, inzicht, de nodige show… Een plaatje dat op voetbalgebied gewoon klopt.

  • Wat is je positie bij het 1ste elftal in 4de?

Dit seizoen speel ik rechts achter. Vorig seizoen heb ik de eerste helft van het seizoen vleugelaanvaller (11 of 7) geweest (zoals Ronaldo 😉 ) en de tweede helft achteraan (2).

Mijn liefste positie is toch wel vleugelaanvaller, maar als ik moet opteren voor de positie waar ik het meest tot mijn recht kom dan is het toch op nummer 2 (rechts achter).

 

Yoshi, bedankt voor dit interview en veel succes zondag met de wedstrijd tegen K. Rac. Emblem en de rest van het seizoen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*