Merksem

VC Mortsel OG – City Pirates B : start van een nieuw seizoen…

Zaterdag, 27 augustus, start het nieuwe seizoen voor het eerste elftal in 4de prov. De eerste wedstrijd is op en tegen VC Mortsel OG, aftrap om 20u00. The place to be: Gasthuishoevenlaan 2, 2640 Mortsel.

Een nieuw seizoen, een nieuwe trainer… Dat vraagt om een interview met trainer Erwin Van Berckelaer.

Naar aanleiding van de start van seizoen 2016-2017 hebben we enkele vraagjes gesteld aan de nieuwe trainer van het eerste elftal B (4de prov.) , Erwin Van Berckelaer.

  • Kan je je eerst even kort voorstellen, Erwin?

Ik ben papa van 5 kinderen en van het voetbal bezeten. Eigenlijk ben ik eerder bij toeval in het voetbal terechtgekomen. 10 jaar geleden is mijn jongste zoon op Berchem begonnen met voetballen, waar hij nu nog altijd speelt. Zijn grote wens is om ooit training te krijgen van zijn papa…  Ik wilde mij toen nuttig maken en ben dan mijn carrière als trainer begonnen bij de 2de jaars duiveltjes. Na het volgen van een cursus had de microbe mij te pakken en liet ze me niet meer los. Echter heb ik 1 groot probleem, ik ben enorm kritisch over mezelf. Raar of zelden ben ik tevreden over een training of wedstrijd. Thuis zeggen ze dat ik een echte perfectionist ben en de lat heel hoog leg.

Van geboorte ben ik afkomstig van Oost-Vlaanderen, Lokeren. In mijn jeugdjaren heb ik bij Lokeren gespeeld, ongeveer tot mijn 12 jaar. Toen zijn we naar Antwerpen verhuist en ben ik in katholiek voetbal terecht gekomen bij Oxaco.

  • Wat is je ervaring als trainer?

Ik heb 6 jaar training gegeven bij Berchem Sport waar ik zowat alle leeftijden heb getraind, van duiveltjes tot en met U17. Daarna ben ik bij Machelen, Vlaams-Brabant, terechtgekomen waar ik 1 jaar de beloften heb getraind en 1 jaar het eerste elftal. Hierna ben ik terug naar Berchem Sport gegaan en uiteindelijk ben ik dan bij City Pirates terechtgekomen om het eerste elftal in 4de prov. te trainen.

  • Hoe ben je hier terechtgekomen?

Toevallig eigenlijk, met een wedstrijd van mijn zoon. Mijn loopbaan als trainer was bij Berchem Sport ten einde en zodoende ben ik hier komen praten. Het klikte hier onmiddellijk. Ik ben dan verschillende keren naar de ploeg in 4de prov. gaan kijken. Het leek mij een goede groep, waar wel degelijk iets in zat en waar je iets mee kon doen. Deze jongens van 4de prov.  trainen slechts 2 keer per week en dat is voor mij gemakkelijker, zowel op familiaal vlak als voor mijn werk.

  • Wat is je indruk van de club?

Ik ben hier binnengekomen en voelde me direct thuis. Aangezien mijn carrière bij Berchem Sport gedaan was en ik nog niet van plan was te stoppen als trainer, heb ik bij enkele clubs gesolliciteerd. Ik heb onder andere  mijn kandidatuur binnengebracht bij R. Antwerp F.C. en Diegem, een Brusselse club. Bij R. Antwerp F.C. had ik echter geen goed gevoel en dat is heel belangrijk voor mij. Bij Diegem was het eerder de vraag of het organisatorisch haalbaar zou zijn.

Toen ik hier bij City Pirates kwam, voelde het als thuiskomen en voelde ik me ook effectief onmiddellijk thuis. Vanaf de eerste moment had ik hier een goed gevoel bij, dit ging klikken. Aangezien het uiteindelijk in eerste instantie een uit de hand gelopen hobby is, maar iets dat ik met volle goesting doe en nog altijd graag doe, moet het gevoel ook goed zitten. En dat gevoel had ik hier van de eerste moment.

  • Welke indruk heb je na 5 weken training geven aan deze groep?

Het was alleszins niet evident. De grote spelersgroep, steeds tussen de 20 en 30 spelers, maakte het niet gemakkelijk om gericht te werken. Ik weet dat ik volgende week spelers moet teleurstellen en knopen moet doorhakken maar dat hoort er spijtig genoeg ook bij. Voordeel is wel geweest dat ik de volledige groep van begin af heb getraind, waardoor ik van sommige spelers positief verrast ben geworden en anderen me eerder hebben teleurgesteld. Ik ga strenger moeten zijn, zowel voor mezelf als voor de groep. We gaan meer moeten trainen op automatismen, want nu spelen ze te veel op eigen ervaring.

  • Heb je bepaalde verwachtingen, doelstellingen of ambities die je met deze groep wil bereiken dit seizoen?

De groep is eigenlijk samengesteld uit spelers die net niet voldoen voor IP of beloften. Ik wil de club hun ogen laten opengaan dat deze jongens wel degelijk iets kunnen betekenen voor de club. Ik wil dan ook de spelers op voetballend gebied verbeteren. Qua prestaties wil ik beter doen als afgelopen seizoen en eindigen in de linkse kolom. De “groep” is heel belangrijk, zowel het groepsgevoel en de band als de vriendschap en het opkomen voor elkaar tijdens een wedstrijd en training.

  • Heb je zelf ooit gevoetbald en zo ja op welk niveau?

Bij Lokeren als jeugdspeler en na onze verhuis naar Antwerpen bij Oxaco. De jeugd krijgt nu een veel betere opleiding en begeleiding dan wij vroeger. Nu heb je trainers met ervaring en diploma’s, er is een beter infrastructuur voorhanden en zodoende kan je ook betere spelers creëren.

Erwin, bedankt voor dit korte interview. Binnen een paar maanden spreken we elkaar zeker weer!

Wij wensen je in ieder geval heel veel succes dit seizoen en vooral met je eerste competitiewedstrijd, nu zaterdag 27 augustus om 20u00 op VC Mortsel OG.

erwin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*