Merksem

Nationale Reserven : Goed begonnen maar niet gewonnen!!

Na een goede voorbereiding was het vanavond tijd voor het echte werk . De openingsmatch van het nieuwe seizoen zal ook onze kortste verplaatsing zijn , namelijk  Sint – Lenaarts . Onze jonge gasten begonnen veelbelovend aan deze wedstrijd want na nauwelijks tien minuten noteren we al drie kansen , we werken ze echter niet goed af. Het dient ook gezegd dat de St. Lenaartskeeper  gepast tussenbeide komt. We serveren het betere voetbal en creëren constant kansen , de groengele thuisploeg probeert met snelle counters het ons lastig te maken . Op het half uur zijn we er kort bij maar de bal wordt van de lijn gekeerd . Hebben we teveel gegeven in het begin ? Feit is dat we de laatste tien minuten van de eerste helft  te weinig druk zetten op de meest ervaren spelers van de tegenstander , Ven en Mensah . De harde wet van het voetbal geldt ook voor ons , als je je kansen niet afmaakt krijg je vaak het deksel op de neus . In de laatste tien minuten van de eerste helft zet Sint Lenaarts ons op een dubbele achterstand . 2 – 0 . Tevens de ruststand .

We beginnen furieus aan de tweede helft , in drie minuten tijd weer drie kansen , de St Lenaartskeeper staat nog steeds pal . Tot in de 49ste minuut de bal voor de voeten van Jens dwarrelt en zijn voorzet vanop rechts , belandt op de blonde kruin van Jannick en gerechtigheid geschiedt . 2 – 1 . De groengelen happen naar adem en wij gaan door op ons elan . In de 57ste minuut wordt Sefiani onderuit gehaald in het strafschopgebied . Penalty !! Jannick plaatst hem heerlijk in het hoekje . 2 – 2 . Het wordt eentonig maar we scheppen kans op kans , maar het blijft opletten  voor de counters van St . Lenaarts . Uiteindelijk blijft het  2 – 2 . Waren er uitblinkers ? Ja , zet ze allemaal maar in het uitstalraam . We hebben een grootse wedstrijd gespeeld . Als dat zo blijft gaan we een heerlijk seizoen tegemoet  Volgende week vrijdag onze eerste thuiswedstrijd tegen Nijlen .

City Pirates :

Jordy Deboeure , Jannick Van Sanden , Gianni Defossé , Jens Muyshondt (63’Quinten Present ), Stef Lyssens , Chris Choungo , Karim Wilms (70’Bjorn Bruggeman ), Mohamed Sefiani , Rik Smets , Cody Van De Velde (60’Zed Rommens),Brent Van Den Abeele

Leo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*