Merksem

City Pirates International

Van vrijdagavond tot dinsdagmorgen verbleven we met onze U14IP in Nederland afgelopen weekend om deel te nemen aan het internationaal jeugdtoernooi Easter Open, een toernooi met ploegen uit de hele wereld, zelfs een Japanse ploegen, Colombianen, enz …  We logeerden in het Nederlandse Centerparcs Heijderbos en vele spelers beleefden toch een zeer leuke tijd in hun jonge leven.

Zaterdagmiddag een zonovergoten dag, aangename temperaturen en we speelden onze eerste match tegen het Nederlandse Unitas. We boeken direct succes met een 4-0 overwinning en dat deed deugd ! Doelpuntenmakers waren Fathi(2) en Chris (2).

1

 

 

 

 

 

De tweede match was tegen het Deense IKast FS (= jeugd midtjylland). Opnieuw lieten we ons van onze beste kant zien en wonnen 5-0 met goals van Fathi(2), Ouassim, Burak en Mo. Toch wel een sterke prestatie tegen een grote naam.

2 3

 

 

 

 

 

 

Onze derde tegenstander, het Engelse Lewis Bridgeview JFC Pumas was echt een maatje te klein en hakten we in de pan met 7-0 en dan misten we nog een penalty ! Goals van Fathi(3), Chris, Ouassim, Eray en Noeri. Een geslaagde eerste toernooidag.

4 5

 

 

 

 

 

Met 9 op 9 startten we zondag aan ronde 2 voor een plaats bij de eerste 8. Onze eerste match was er nog eentje om erin te komen. Het Deense Lyngby slaagde er niet in een goaltje te maken, maar wij wel. Het werd 4-0 met goals van Levi, Burak (2) en Chris.

Voor de volgende match stonden de zenuwen een beetje gespannen. Het Engelse Tibs FC, dat de dag ervoor met zware cijfers zijn matchen gewonnen had en ook de uiteindelijke winnaar werd van het toernooi, had ons een beetje staan uitdagen tijdens de opwarming en ook tijdens de match bleken noch de spelers, noch de begeleiders zeer sportief. We waren echter niet onder de indruk en slaagden erin de match met een knap gelijkspel 2-2 af te sluiten. Alle hoop gevestigd op de laatste match voor kwalificatie voor de finale. Die bracht ons tegen het Deense FC Lejre (een pro football acedemy). Op zich niet eens zo’n geweldige ploeg, maar het vat was af bij ons.

Wellicht was de match tegen Tibs net iets te uitputtend geweest en we verloren dan ook met 4-2 en eindigden het toernooi op een welverdiende 5de plaats op 32 deelnemers. Een prachtig resultaat, maar oh zo dicht bij nog net iets meer …

 

Beste Speler: Levi die na zijn blessure weer helemaal terug is.

Mooiste Goal: Fathi

Fairplay: Burak

Meeste inzet: Sus

6

 

 

 

De rest van ons verblijf in Nederland hebben we genoten van de mogelijkheden van centerparcs. Er werd gezwommen, paintball gespeeld, gebowld, gezelschapsspelletjes gespeeld en lekker gegeten. Qua teambuilding alleen al zeker een succesvol weekend en zeker voor herhaling vatbaar ! 

7  8

 

 

 

 

 

Nog een hele dikke dankjewel aan de supporters die met veel meer dan verwacht aanwezig waren en heel speciaal aan de ouders van Sus voor de spaghetti, de chocoladebroodjes, de ijsjes en de pudding, de ouders van Burak voor de drankjes, de mama van Louis en de ouders van Bram voor de begeleiding in de bungalows en vooral aan de jongens zelf om er zo’n tof weekend van te maken ! Jullie zijn toppers !

 

Ook een dankjewel aan het Bestuur van City pirates voor gebruik van het busje en aan de gulle sponsor voor het fruit !  Met beperkt bedrag willen wij het bewijs leveren dat dit voor elke ploeg mogelijk is. Voor city pirates speelden Liam, Noah, Chris, Burak, Sus, Levi, Farid, Fathi, Ouassim, Gosha, Bram, Emmanuel, Alexander en Eray. Louis was jammer genoeg gekwetst maar kwam wel supporteren.

9

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*