RIVER SIDE STUDIO

Met de realisatie van deze muziekstudio wil het collectief rond River Side Studio het lokale talent ondersteunen en ontwikkelen. Via urban workshops muziek en taal, via begeleide opnames en via gastcolleges en optredens van inspirerende artiesten, wordt een gemeenschap opgebouwd. Iedereen is welkom, kleur of geloof speelt geen rol. Hetgeen wat telt is inzet, respect en engagement.

Vandaag kunnen jongeren op Linkeroever die van voetbal dromen terecht bij City Pirates. Die groep wordt met dit project uitgebreid met muziekfanaten, woordkunstenaars en andere creatievelingen. City Pirates steunt het project door het op te nemen in de sociale werking van de club, begeleid door professionelen. Op de terreinen van City Pirates is de plaats voor de muziekstudio reeds ingepland.

River Side Studio is een vzw opgericht door jongeren die opgegroeid zijn in de Antwerpse wijk Linkeroever. Muziek, dans en voetbal zijn universele begrippen die elk verschil overstijgen. Het collectief met rapper Young B als drijvende kracht, wil samen met City Pirates in de Antwerpse achterstandswijk een warme plek creëren voor jongeren waar ze creatief aan de slag kunnen en waar ze uit zichzelf naartoe komen. De studio wordt ingebed in een dagelijkse werking. Op die manier kan iets worden opgebouwd, worden kansen gecreëerd en competenties ontwikkeld. Muziek als motor van integratie.

Nieuws

City Pirates en Young B waren donderdag te gast bij Cath & gasten!

Young B en Charly Badibanga waren gisteren te gast bij Cath & gasten om uit te leggen waarom zij zich zich inzetten voor jeugdwerk in Antwerpen. Charly vertelde over zijn moeilijk tijd in New York en hoe hij vandaag als jeugdcoach jongeren wil helpen om een eigen leven op te bouwen. […]

Posted in Sociaal | Tagged | Leave a comment

Voetbal en hiphop: de twee ingrediënten van een hoopvol project op Linkeroever

Woensdag sloegen City Pirates en de rappers van River Side Studio de handen in elkaar voor een gezellige spaghettiavond in cultuurcentrum Het Bos. Onder begeleiding van drie trainers en in het bijzijn van rapper Young Beezy maakten een 60-tal piraten er een leuke avond van. De opbrengsten waren bestemd voor […]

Posted in Linkeroever, Sociaal | Tagged | Leave a comment