DIGITALE WOLVEN

 Update maart 2018
Spijtig genoeg is KSC City Pirates in het kader van Digitale Helden substantiële financiële ondersteuning misgelopen wegens onoverbrugbare meningsverschillen tussen betrokken partners. KSC City Pirates heeft hierbij in eer en geweten gehandeld, en zal dit blijven doen. Wij distantiëren ons van alle communicatie hieromtrent die niet rechtstreeks via ons verloopt.

City Pirates blijft zich ook inzetten in het begeleiden van jongeren in hun digitale competenties. We zullen dit doen in lijn met de missie en visie van de club. City Pirates blijft hier, zoals steeds, trouw aan haar authenticiteit. We blijven ook bereid om samen te werken met partners die onze waarden delen.

Dank voor jullie begrip

Voor het seizoen 2017-2018:

Vind je het leuk om op de computer te spelen? Wil je graag weten hoe een computer werkt en zelf leren programmeren?

Dan hebben we iets voor jou!

City Pirates organiseert workshops om te leren werken met computers voor jonge Piraten!

Zo leren Piraten spelenderwijs programmeren en worden ze goed voorbereid op de technologische toekomst. De initiatielessen volg je op de club, daarna kunnen we je doorverwijzen naar partnerorganisaties die je verder leren werken met computers en robotten!

Digitale Wolven is onderdeel van Digitale helden.

 

City Pirates heeft zijn schouders onder het digitale helden project gezet.

Met de hulp van vrijwilligers leren we kinderen en jongeren digitale competenties aan.

Het project Digitale helden bestaat uit vier onderdelen: CoderDojo, Digitale Wolven, DigiSnacks en Mijn Bibliotheek.

CoderDojo is de club waar de digitale helden zelf robots, animatiefilmpjes, videospelletjes of websites leren maken. Meisjes en Jongens vanaf 7 jaar zijn welkom. 1 keer per maand komen de digitale helden samen in hun buurt: ze kunnen kiezen tussen Permeke, Linkeroever, Merksem of Luchtbal. Daarnaast is er het FabLab+ waar de digitale helden maandelijks kunnen lasercutten, 3D printen en stickers maken

Digitale Wolven is het onderdeel dat plaats vindt op de locaties van City Pirates. Kinderen leren hoe ze er moeten programmeren. Voor de jonge piraten starten we met Scratch. Daaruit vertrekkend worden de competenties versterkt via andere workshops.

DigiSnacks @AP Hogeschool. Ook hier staat progammeren en coderen centraal. De Snacks bestaan uit Scratch, Lego WeDo en Lego Mindstorms.

Mijn Bibliotheek: de bibliotheken dragen ook hun steentje bij! Er is onder meer de Minecraft build battle, er is de jeugdboekenmaand rond wetenschap en techniek, het Europarkatelier en europarkmagazine.

Je leest er meer over op Digitale helden